Lijek za ispucale usne

lijek za ispucale usne

Zbog toga što su izložene vjetru, suncu i ostalim vanjskim utjecajima, jasno je zašto usne ponekad ne izgledaju lijepo kao što bi vi željeli. Postoji lijek za ispucale usne koji će pomoći zaštititi dio lica na kojem nema žlijezda koje bi ih održavale vlažnima i mekanima.

Na usnama nema ni dovoljno kožnog pigmenta melanina, koji pored toga što štiti kožu od sunca ujedno omogućava i brže tamnjenje.

Ako želite izbjeći da izgledaju poput starih cipela, usnama je potrebno pružiti odgovarajuću zaštitu. Pritom se misli na nekoliko prirodnih namirnica kao što je pčelinji vosak. Radi se o prirodnom balzamu koji se može nabaviti u ljekarni. Svaki put kad namjeravate izađi iz kuće važno je nanijeti balzam od pčelinjeg voska.

Pomoći će i maslinovo ulje koje je više puta dokazalo svoju ljekovitost kao i učinkovitost kada je u pitanju njega kože cijelog tijela, a ne samo lica te kose i noktiju. Pored maslinovog ulja na popisu lako dostupnih kućnih pripravaka nalazi se i biljna masnoća. Jedna i druga namirnica mogu navlažiti i omekšati ispucale usnice.

Lijek za ispucale usne podrazumijeva i maslac od kakaaa, koji čini čuda za njegu kože cijelog tijela. Možete ga nanijeti 5 puta dnevno kako bi se usnice što prije oporavile.

Ukoliko ste primijetili da su vam usnice često ispucane i izgledaju suho i beživotno, postoji rješenje. To je odgovor na pitanje zašto treba piti vodu, jer je dokazano da 8 čaša vode svaki dan pruža najbolju njegu koži te štiti organizam od dehidracije.

Vazelin je još jedan proizvod koji se nalazi na popisu tradicionalnih namirnica zahvaljujući kojem je moguće zaboraviti na probleme suhe kože. Pored vazelina tu su i kapsule vitamina E. Možete ih izbušiti i iskoristiti ulje za njegu usana.

Želite li spriječiti da vam usnice izgledaju umorno i ispucano, potrebno je prije nego što se izađe na sunce koristiti balzam sa zaštitnim faktorom 15. To je još jedan dokaz kako usne trebaju podjednaku zaštitu baš kao i ostatak kože.

Za vrijeme sezone grijanja kad je zrak u svakoj grijanoj prostoriji suh, možete spriječiti pucanje usnica tako što ćete postaviti ovlaživač zraka.

Ne treba zaboraviti i na prehranu te namirnice bogate B vitaminima. Pronaći ćete ih u zelenom povrću, integralnim žitaricama, lješnjaku, ribi i mesu.

Izbjegavajte balzam koji sadrži kamfor ili fenol, budući da spomenuti antiseptici dosta isušuju kožu. Pazite da ne oblizujete često usnice, a želite li spriječiti ovu naviku i kod djeteta, nemojte mu kupovati balzam s okusom.

Autor: S.Š., Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock