Sretna dijeta – kako smršaviti uz pomoć seksa

sretna dijeta
Sretna dijeta i seks, Foto: krivenko/Shutterstock

Kao jedan od načina za gubitak kilograma navodi se i spolni odnos. Ako niste znali uz pomoć seksa možete potrošiti kalorije. Međutim ovdje itekako treba voditi računa o izboru poze koja može ubrzati vaš postupak sagorijevanja kilograma.

Sretna dijeta smatra se onom dijetom gdje se seks parkticira u stojećem položaju i to barem 2 puta na tjedan. Smatra se kako se na ovakav način može izgubiti i do 5 kg, a osim toga jačate kondiciju i poboljšavate svoje zdravlje.

Znanstvenici su odlučili provesti istraživanje na uzorku od 500 parova. Dobrovoljci su bili zamoljeni da vode ljubav samo u stojećem položaju barem jednom na dan u periodu od dva tjedna.

Rezultati su pokazali kako su žene uspjele izgubiti do 5 kg s tim da se nisu odrekle svojih dosadašnjih prehrambenih navika. Što se tiče muškaraca pokazalo se kako su oni uspjeli učvrstiti mišiće.

Svi ti rezultati su apsolutno logični, budući da ljudi u takvom položaju koriste najviše energije kako bi održali ravnotežu. Kod vertikalnog položaja rade skoro sve mišićne skupine, kao što su mišići nogu, gluteus te naravno trbušni i prsni mišići.

Za stajaći položaj je bitno da su oba partnera fizički aktivna. Za razliku od misionarskog gdje je prisutna prije svega pasiva, budući da su oba partnera u horizontalnom položaju koji ne zahtijeva previše kondicije. Dakle ako se želite zabaviti i ujedno izgubiti kilograme, znate što vam je činiti.

Foto: krivenko/Shutterstock