Savjeti curama i dečkima kako naučiti flertovati

Djevojka i mladić flertaju, Foto: Diego Cervo/Shutterstock

Ne moraš biti zaljubljen/a u nekoga s kime želiš flertati. Vježbaj na ljudima koje susrećeš svaki dan, s onima s kojima možda i ne želiš ništa. Na ovaj način, kad dođe netko tko zaslužuje tvoju pažnju, znat ćeš kako ga/ju osvojiti.

Smisli rečenicu za početak

Pronađi razlog da se obratiš toj osobi. Ako idete zajedno u razred, pitaj nešto u vezi zadaće. Ako ste na nekom koncertu, pitaj nešto o bendu koji nastupa. Budi maštovit/a!

Kontakt očima

Ako nekoga ne gledaš u oči, izgledat ćeš dosadno i nezainteresirano, a to nije dojam koji želiš ostaviti, zar ne? Ne osjećaš se ugodno gledajući nekoga u oči? Mali savjet: gledaj točno u točku između očiju. Tvojoj “meti” će to izgledati kao da ga/ju gledaš u oči.

Smisli neki kompliment

Pronađi nešto što ti se sviša na toj osobi – kosa, tenisice, jakna…i daj joj/mu do znanja da ti se to sviđa. Ne pretjeruj sa pohvalama. Jednostavna rečenica poput “Super su ti tenisice” puno je bolja od na primjer “O Bože, ne mogu vjerovati, kako su ti dobre tenisice, aaaaaa!”. Osoba će se osjećati dobro zbog dobivenog komplimenta i vrlo vjerojatno će započeti razgovor.

Nasmješi se

Ne moraš se ponašati kao klaun i hihotati, ali neće škoditi ako se koji put nasmješiš tijekom razgovora. Ako se i on/a nasmješi tebi, znaš da si na pravom putu.

Govor tijela je jako važan

Govor tijela je jednako važan kao i ono što govoriš. Nagni se prema njemu/njoj i pronađi razlog da ga/ju dodirneš. Možda ima mrvicu na jakni? Nema? Kao da je važno, makni nepostojeću mrvicu.

Samo lagano

Postići ćeš bolji efekt ako je tema razgovora nešto zabavno – izlasci, novi ljubimac, a ne neka tužna ili neugodna tema. Poanta flertanja nije u tome da isti tren otvoriš dušu nekome, nego da otvoriš put za još mnogo zanimljivih razgovora.

Ah, ta neugodna tišina

Kad razgovor zapne, vjerojatno je gotov za zauvijek. Osim ako se ne snađeš pa razbiješ neugodnu tišinu. Ne možeš se sjetiti ničega? Pitaj nešto u vezi mjesta gdje se nalazite, glazbi koja svira…bilo što.

Lijepo umotaj

Ako ti se više ne da razgovarati, nemoj biti bezobrazan/a. Nađi neku pristojnu izliku (čekaju te frendovi, moraš kući…). Ako ga/ju ipak želiš ponovo vidjeti, pronađi način da se ponovo čujete. Ostavi svoj broj mobitela, ime i prezime da te može naći na Facebooku.

Vježbaj, vježbaj, vježbaj

Nitko nije savršen prvi put. Ako te ideja flertanja još uvijek plaši i izaziva leptiriće u trbuhu, ne brini, to samo znači da trebaš više vježbe. Što više flertaš, postaje lakše.

Foto: Diego Cervo/Shutterstock