Normalno ponašanje u vezi

par-u-vezi

U sretnoj ste vezi, međutim ponekad vam se čini kao da se događaju čudne stvari koje vas brinu. Razmišljate je li se vaš partner ohladio i što će se dogoditi. Kada prođe neko vrijeme i sve se vrati u normalu vidite da ste previše brinuli.

No, zašto se događaju takve stvari koje vas uzdrmaju i je li to uobičajeno? Pročitajte kakva su sve ponašanja u vezi normalna ma koliko vas brinula.

1. Osjećaji ljubavi variraju kao i sve u životu. Nekada će vam se činiti da ste najzaljubljeniji na svijetu, a nekada nećete baš biti osoba koja pruža toplinu svom partneru. Isto tako, primijetit ćete to i kod partnera. I to je sasvim normalno. Osjećaji se mijenjaju. Usredotočite se na pozitivne strane vaše veze i vidjet ćete da će se osjećaji s vremenom vratiti na staro.

2. Ako primijetite da se nakon vjenčanja vaš odnos promijenio, ne brinite. To je sasvim normalno ponašanje. Čak i ako ste prethodno živjeli zajedno, morat ćete proći ovo vrijeme prilagodbe. Sada se nalazite u zakonskoj vezi pa čak i ako ste prije živjeli zajedno i sve je ostalo isto, morat ćete se priviknuti na novost u vašoj vezi.

3. Brine vas što vi i vaš partner nemate iste interese i hobije? Nemate razloga za brigu! Pa što ako vi volite svoje slobodno vrijeme više provoditi gledajući filmove, a vaš partner baveći se nekom aktivnošću na otvorenom. Za pravu, ozbiljnu vezu nije bitno da su vam svi interesi jednaki i da vam se sviđaju identične stvari. Svatko od vas može uživati u svojim aktivnostima zasebno i bez imalo grižnje savjesti. Ne morate sve slobodno vrijeme provoditi zajedno.

4. Svaki par u vezi ili u braku doživio je period bez intimnih odnosa. Tako da nemate razloga za brigu. Ponekad će se dogoditi da ćete to biti vi, ponekad vaš partner. Pogotovo ako se nalazite u dugoj vezi. Nakon nekog vremena želja za intimnim odnosima će se vratiti.

5. Male svađe ili veći sukobi su bitni za vezu. Iako ponekad mislite da one ne vode ničemu i žao vam je što ste je upravo pokrenuli, na kraju možete imati koristi od nje. Bitno je jedino svađu usmjeriti na samu temu, a ne kritizirati partnera.

6. Brine vas što vi ili vaš partner ponekad primjećujete i druge ljude oko sebe? To je sasvim normalno. Normalno ponašanje je da ćete, iako bili u vezi, primijetiti lijepog muškarca ili da će se vaš partner suptilno okrenuti za lijepom ženom. Bitno je jedino da se sve zadrži na tome i da vas te osobe ne privuku.

7. Ako vaš partner treba malo više vremena za sebe, osjeća se kao da ga veza guši ili nema dovoljno slobode, dajte mu je. Neki muškarci kada primijete da im je jako stalo do svojih partnerica i kada sami shvate da žele nešto ozbiljnije, povuku se. Na njih sve to djeluje pomalo zastrašujuće i treba im malo vremena kako bi nastavili vezu gdje su stali.

Sve je ovo normalno ponašanje na koje možete naići povremeno u vezi. Nemojte mu pridavati previše pažnje. Usredotočite se na vašu ljubav i uživajte u zajedničkim trenucima. I ako se dogodi neki od ovih malih “propusta” nemate razloga za brigu. Sve je to normalno ponašanje u vezi.

Autor: M.L., Foto: Yeko Photo Studio/Shutterstock