Neslaganje sa šefom

ne slaganje

Ukoliko se ne slažete sa svojim šefom, trebali bi sa njim razgovarati, samo trebate odabrati pravo vrijeme i mjesto. Nikada se sa šefom ne razgovara bilo kad i bilo gdje, kako se ne bi krivo protumačilo i kako razgovor ne bi završio kako ne treba.

Niti jednoj nadređenoj osobi se neće svidjeti vaše neslaganje. Stoga je vrlo bitno na koji način ćete to iznijeti, te je vrlo bitno da tijekom razgovora ne dokazujete da ste vi u pravu, nego da pokušate pronaći riješenje koje će svakome odgovarati.

Prilikom sastanaka na kojima sudjeluje i šef ili neka od nadređenih osoba, vi nikada ne smijete pokazati neslaganje! Uvijek se pred drugima morate slagati sa svojim šefom te vaše poslovne probleme zadržati za sebe. Šef pred drugima za vas treba biti zakon, i to nemojte zaboraviti.

Svoje nezadovoljstvo i drugačije mišljenje šefu nikada nemojte izgovarati u afektu i kada ste ljuti, ili kada oko vas nije mirno okruženje. “loše” stvari moraju pronaći pravo vrijeme i pravo mjesto kako bi se riješile.

Ukoliko vam je nadređena osoba ona koja ne može prihvatiti nezadovoljstvo ili neslaganje sa njegovim mišljenjem, pokušajte razgovarati sa osobom koja je nadređena vašem nadređenom, ukoliko vaš nadređeni nema nikoga iznad sebe, a ne može prihvatiti neslaganje sa njegovim mišljenjem, onda ili prihvatite raditi na taj način ili promijenite posao.

Uvijek prilikom razgovora sa svojim nadređenim trebate imati na pameti da niste u ravnopravnom položaju, te da između nadređenog i zaposlenika postoji hijerarhija. Isto tako uvijek morate imati poštovanja prema svom nadređenom, ali mora ga imati i on prema vama.

Ukoliko se ne slažete sa mišljenjem svog nadređenog, to neselaganje iznesite samo nedređenom, a ne kolegama. Jer izreći kolegama svoje nezadovoljstvo, je igranje pokvarenog telefona, koji će uvijek stići do nadređenog, i biti će gore nego da ste mu sami rekli.

Prilikom iznošenja neslaganja nadređenoj osobi, morate paziti kako se izražavate i kako predstavljate problem. Obavezno se postavite da ne razmišljate kontra, nego samo da mislite da drugačije možete zajedno riješiti problem.

Prilikom iznošenja problema budite profesionalni, te pokažite poštovanje, a ukoliko vaše mišljenje ne bude prihvaćeno, nema veze, jer je bitno da ostavite dobar dojam.

Autor: A.Z., Foto: HYPESTOCK/Shutterstock