Najbolji psi za djecu

najbolji psi za djecu

Kada se članovi obitelji odluče na vjernog suputnika i prijatelja koji će im pružati bezuvjetnu ljubav prvo trebaju dobro razmisliti koja pasmina bi najbolje odgovarala njihovom načinu života i karakteru. U nastavku slijede najbolji psi za djecu.

Psi za djecu

Beaglovi su lovački psi koji zahtijevaju istrčavanje, a ono što sigurno pružaju za uzvrat je opuštanje. Ovo su kratkodlaki psi čija je dlaka jednostavna za održavanje te su čvrstog karaktera. Puni su nježnosti i vole biti velike maze.

Bišoni su mali psi koji su idealni za stan te su vjerni prijatelji kamo god vi krenuli. Ova se pasmina ne linja i nema nikakvog mirisa. Pozitivni su i veseli te obožavaju djecu i ljude. Poznati su po svojoj jakoj energiji koja je zarazna.

Engleski buldozi imaju opasan izraz lica, ali su zapravo blagi emotivci koji obožavaju ljude. Vrlo su strpljivi zbog čega ne zahtijevaju istrčavanje te su prema djeci vrlo smireni i strpljivi.

Cavalier King Charles španijeli imaju neodoljiv izraz lica, meku dlaku i znatiželjan pogled, a najpoznatiji su po svojoj nevjerojatnoj ljubavi prema ljudima. Obožavaju ljudski dodir i maženje, ali vole i igru u prirodi.

Škotski ovčari su poznati pod nazivom Lassie, a odlikuje ih odanost, velika ljubav prema ljudima, hrabrost i inteligencija. Uz njih se njihovi vlasnici uvijek osjećaju voljeno.

Labradori i zlatni retriveri su poznati po beskrajnom strpljenju i velikoj ljubavi, a vrlo su strpljivi i obožavaju se igrati. Vrlo su pažljivi prema djeci i obožavaju ljude.

Mopsevi su vjerni pratitelji koji vole pažnju. Odlikuje ih veselost i ljubav prema igri. Uživaju u pažnji djece i vole sve ljude. Poznati su po iznimnoj povezanosti sa svojim vlasnicima. Vrlo su staloženi i poprilično glasni dok spavaju.

Ako želite znati koji su najbolji psi za stan i ujedno za vaše dijete, sigurno će vas zanimati maltezeri. Poznati su po svojoj snježno bijeloj dlaci koja ne pada, a odlikuje ih veselost i pozitivna energija koju uvijek prenose na svoje vlasnike. Oni vole biti u centru pažnje, brzo uče i uvijek su spremni za igru. Odani su i strpljivi, ali i svojeglavi.

Irski seteri imaju neodoljivi pogled i crvenu dlaku te mada su velika pasmina predstavljaju savršen odabir za obiteljskog psa. Vole biti aktivni i igrati se zbog čega su savršeni za ljude koji svoje slobodno vrijeme provode u dugim šetnjama. Pažljivi su prema djeci i ljude obožavaju.

Nakon što donesete odluku o novom članu obitelji, potrebno je prvo raspitati se o određenoj pasmini te što sve podrazumijeva najbolja briga za psa.

Autor: A.Z., Foto: Waldemar Dabrowski/Shutterstock