Miki Maus

miki maus
Miki Maus je simpatična priča za djecu u kojoj će uživati sve generacije. Jednoga dana Miki Maus je odlučio poći na klizanje i pozvati Mini, nažalost, on nije znao klizati.

Bio je posljednji dan zime. Vrijeme je bilo sunčano, ali bilo je jako hladno. Miki je odlučio pozvati Mini na klizanje. Ona je pristala i zajedno su se uputili do gradskog jezera. Svake zime gradsko jezero se zaledi i ovdje se okuplja mnoštvo djece i mladih na klizanju.

Mini je već puno puta do sada klizala i bila je pravi virtuoz na klizaljkama, što se ne bi moglo reći za Mikija koji nikada do sada nije stao na led. Iako, zamišljao je klizanje jako jednostavnim jer je vidio kako to izgleda na televiziji. Nije mu se činilo da bi tu nešto moglo biti teško.

Prepun samopouzdanja, Miki je prvi puta obuo klizaljke i stao na led. No, istog časa, svaka njegova noga krenula je na svoju stranu. Koliko god se trudio, noge ga nisu slušale. Miki je bio ljut na noge što ga ne slušaju. Obraćao im se i naređivao im da se urazume, ali noge ga nisu slušale, ponašale su se kao da nisu njegove i letjele su u svim smjerovima. Odjednom, noge su postale još neposlušnije. Poletjele su svaka na svoju stranu u zrak i… bum! Miki je pao koliko je dug i širok na hladan i tvrdi led.

Ipak, Miki nije posustajao. Bio je uporan i hrabar i odlučio je da će naučiti klizati. Vježbao je i nakon brojnih pokušaja i padova, Mikiju je klizanje išlo sve bolje. Nakon nekog vremena već je znao izvoditi i brojne plesne točke na ledu, poput pravog klizača. Tako se klizao unazad, radio je krugove i piruete. Mini je bila oduševljena i svaku njegovu plesnu točku na ledu popratila je snažnim pljeskom vičući na sav glas kako je Miki odličan klizač.

Miki je toliko bio uživljen u klizanje da je počeo pomalo i pretjerivati. A i pravio se važan pred Mini. Odlučio je da će rubovima klizaljki iscrtati srce u ledu samo za nju. Tako je počeo prelaziti klizaljkama po istoj liniji na ledu, sve dok led nije počeo polako pucati. I samo tren nego što je odlučio završiti i posljednju iscrtanu liniju, led u obliku srca se odlomio od ostale zaleđene površine i preokrenuo se! A Miki je upao u jezero! Srećom, na zaleđenom jezeru je bilo puno klizača koji su pomogli Mikiju i odmah ga izvukli van.

Tog istog poslijepodneva Miki je promrzao sjedio pored toplog kamina umotan u dekicu. Za to vrijeme, Mini je za njega pripremala toplu čokoladu kako bi se ugrijao. Osjećao se sve bolje i bolje, a Mini je bila jako ponosna na njega jer ipak je srce u ledu radio samo za nju.

Ilustracija: Sanja Rogošić