Cinkova mast za lice

cinkova mast za lice

Cinkova mast je odlična za liječenje kožnih oboljenja jer dubinski čisti kožu, zbog čega poboljšava regeneraciju kože. Cink je glavni sastojak masti, a osim što je važan u ljudskoj prehrani isto tako je dobar za vanjsku primjenu. Slijedi zašto je cinkova mast dobra za lice.

Mast pomaže upiti sekret oboljele kože, zaustaviti krvarenje iz rana, odstraniti odumrle stanice kože i osušiti rane. Odlična je i za primjenu kod osoba koje imaju problema s ekcemima, herpesom i ostalim kožnim bolestima koje su nastale zbog virusnih ili bakterijskih infekcija.

Cinkova mast može biti djelotvorna i kod beba ako se želi ukloniti pelenski osip, a ako se želi spriječiti nastajanje pelenskog osipa prije svakog prematanja je samo potrebno kožu namazati s masti.

Ne postoji osoba koja ne želi imati čisto lice bez prištića ili akni. Česta pojava na koži lica su bubuljice i akne koje nastaju zbog masnoće i prljavštine koja se nalazi na koži. Najčešće se javljaju u vrijeme puberteta, ali mogu se javiti i u zrelijim godinama.

Želite li znati kako se riješiti akni, zanimat će vas da je upravo preparat na bazi cinka učinkovit za tretiranje akni i bubuljica, jer ne djeluje samo površinski već dubinski uklanja prljavštinu i višak loja s lica.

Dobro je što su nakon korištenja cinkove masti sve bakterije uništene. Ponekad je poboljšanje primjetno odmah nakon korištenja, a ponekad je potrebno više vremena, samo treba biti uporan i rezultati će biti vidljivi.

Ožiljci od akni su često prisutni na koži osoba koje imaju problema s aknama, a javljaju se u trenutku kada se koža ošteti. Osim aknama koža se može oštetiti i ogrebotinom, operacijom, ubodom insekta ili opekotinom, a cinkova mast će u liječenju tih istih ožiljaka biti od velike koristi.

Kakvo djelovanje ima mast može se primijetiti u trenutku kada se u tankom sloju nanese na ožiljak nekoliko puta na dan. Može se nanositi na ožiljak sve dok se ne vide poboljšanja te koristiti svaki dan.

Mast na bazi cinka najbolje je koristiti nekoliko puta na dan, a ako su pojedini dijelovi kože iziritirani, trebali bi koristiti cinkovu mast, koja sadrži 40% koncentracije cinka ili čak onu s manjom koncentracijom od 15%. Na kraju ne treba zaboraviti oprati ruke uz pomoć prirodnog sapuna.

Autor: A.Z., Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock