Kako prihvatiti tuđe dijete

kako prihvatiti tuđe dijete

Partneri koji započnu vezu s osobom koja već ima dijete iz prijašnje veze često se zapitaju je li teško prihvatiti tuđe dijete i kako prihvatiti tu činjenicu. Ali to je zapravo samo na vama.

Ako u početku ne možete to prihvatiti i toliko vas muči, nemojte niti započinjati takav odnos. Ili mu dajte šansu neko vrijeme pa ćete vidjeti, ali pazite da se ne zaljubite, jer ćete teško tada izaći iz odnosa.

Neki teško prihvaćaju dijete, dok drugi s time nemaju niti najmanji problem. Najveći problem ponekad ima dijete koje se teško navikava da njihov roditelj ima novog partnera jer se uvijek potajno nada da će se mama i tata pomiriti.

Nikada nemojte ulaziti u odnos za koji niste sigurni da ga možete prihvatiti. Ako vaš partner ima dijete iz prethodne veze, a vas to toliko muči nemojte niti ulaziti u odnos. Morate biti sigurni u vašu ljubav, koja sa sobom donosi i još jedno malo biće. Svaka nesigurnost poljuljat će vaš odnos, koji ćete započeti i završiti razmiricama.

Dijete je velika odgovornost. Stoga ako ste ljubomorni po prirodi i svom partneru često namećete dijete, vaša veza nema mogućnosti. Kada se radi o djetetu, ono nema što birati. To su dvije sasvim drukčije ljubavi, koje se ne mogu mjeriti niti nametati. Postoji mogućnost da ćete vi izgubiti.

Ako zaista volite svog partnera pokušajte razviti lijepi i kvalitetni odnos s njegovim djetetom. Zapamtite nikada mu nećete biti majka, pa nemojte niti pokušavati. Njegova mama i tata su se s razlogom rastali, nemojte se opterećivati njihovom prošlosti.

Vi ste s razlogom u njegovom životu i s razlogom vas je upoznao sa svojim djetetom. Prihvatite to i dajte šansu vašem odnosu ako ste već svojevoljno i s ljubavlju ušli u to. Pokušajte s djetetom razviti prijateljski odnos, odnos pun poštovanja i prijateljske ljubavi. Pokažite djetetu da volite njegovog tatu i da samo želite biti sretni.

Djeca se često nadaju da će se njihova mama i tata pomiriti, a da ste vi razarač njihovog odnosa. Objašnjavanja vezana uz to morate prepustiti svom partneru. Tu on mora reagirati i malo pomalo objasniti svom djetetu da se to neće dogoditi. Vaš partner vam mora pomoći da dijete prihvati vas kao novu osobu u njihovom životu.

Budite djetetu oslonac, podršku, budite uz njega kada mu treba. Ako volite svog partnera onda volite i njegovo dijete. Nije lako prihvatiti tuđe dijete, ali ljubav ne poznaje granice.

Autor: M.Š., Foto: matka_Wariatka/Shutterstock