Kako ispuniti listić za Eurojackpot?

Kako ispnuti listić za Eurojackpot

Ako volite igre na sreću, onda sasvim sigurno znate za Eurojackpot. Radi se o mnogima jako privlačnoj igri s velikim dobitcima, ali ujedno i o igri koja bi mogla zbuniti one koji žele ispuniti listić za nju. Upravo ćemo iz tog razloga objasniti kako ispuniti listić za Eurojackpot, a shvatit ćete da je postupak zapravo vrlo jednostavan.

Također ćemo reći nešto više o samoj igri, kolike su šanse igračima za doći do dobitka, kada su izvlačenja te gdje ih gledati.

eurojackpot putem mobitela i računala

Što je Eurojackpot?

Eurojackpot je međunarodna europska lutrija pokrenuta u ožujku 2012. godine. U Eurojackpot izvlačenjima sudjeluje ukupno čak 18 zemalja, a to su sljedeće zemlje: Hrvatska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Njemačka, Mađarska, Island, Italija, Latvija, Litva, Nizozemska, Norveška, Poljska, Slovačka, Slovenija, Španjolska i Švedska.

Jackpot, odnosno iznos glavnog dobitka počinje s iznosom od 10.000.000 eura i može se akumulirati do 120.000.000 eura ako nitko ne osvoji glavni dobitak duži vremenski period. Cijena listića za Eurojackpot iznosi 2 eura po kombinaciji u gotovo svim zemljama, a na listiću je cilj pogoditi pet točnih brojeva iz fonda od 50 brojeva, uz dodatna dva broja iz dodatnog fonda od 12 brojeva.

Izvlačenje Eurojackpot kuglica održava se svakog utorka i petka u 21:00h, po lokalnom vremenu u Helsinkiju, Finska, a to je 20:00h u Hrvatskoj. Procjena dobitnih lutrijskih listića provodi se u Njemačkoj i Danskoj.

Kako ispuniti listić za Eurojackpot?

Za početak ispunjavanja Eurojackpot listića, potrebno je odabrati mjesto na kojem ćete to učiniti. To je moguće u nekim od fizičkih poslovnica Hrvatske Lutrije ili pak na prodajnim mjestima kao što su kiosci. Također, listić je moguće ispuniti i na internetskim stranicama Lutrije, uz samo par klikova iz udobnosti vašeg doma. Što se samog postupka ispunjavanja listića tiče, nećete naići na neke komplicirane i teške korake.

Kao što smo ranije rekli, Eurojackpot funkcionira na način da morate odabrati pet brojeva iz fonda od 50 brojeva, uz dodatna dva broja iz dodatnog fonda od 12 brojeva. Na listiću imate prikazane te fondove brojeva, a morate odabrati brojeve za koje mislite da će biti dobitni.

primjer eurojackpot listića

Na primjeru ispunjenog listića gore vidite kako bi to trebalo izgledati. Nakon odabranih brojeva, moguće je uplatiti još kombinacija brojeva za koje vjerujete da bi mogle biti dobitne. Nakon što ste odredili koliko kombinacija želite odigrati, morate platiti 2 eura po kombinaciji kako biste ih uplatili i bili u igri za neke od dobitaka. U fizičkoj poslovnici morate platiti taj iznos zaposlenici ili zaposleniku, dok putem Interneta možete jednostavno kliknuti na “Igraj”, nakon čega će se potrebni iznos oduzeti s vašeg računa na Hrvatskoj Lutriji.

Imajte na umu da Eurojackpot kombinacije možete uplatiti do 18 sati i 30 minuta na dan izvlačenja, inače će se kombinacije koje ste odigrali gledati tek za naredno izvlačenje.

Šanse za dobitak u Eurojackpotu

Kao i svako loto izvlačenje i općenito svaka lutrijska igra, tako i Eurojackpot ima svoje šanse za dobitkom. Budući da svi igrači imaju jednake šanse za dobitak nekih od nagrada, ova igra je po tome poštena i niti jedan igrač ne može imati neku prednost nad drugima, koje god brojeve odigrao.

U Eurojackpotu postoji čak 12 različitih razina dobitaka, a za svaku od njih postoje određene šanse, izražene u omjeru. Ovo su šanse igrača za ostvarivanjem tih 12 različitih dobitaka:

Vrsta dobitkaPogođeno brojevaVjerojatnost
1.5+21 : 139.838.160
2.5+11 : 6.991.908
3.5+01 : 3.107.515
4.4+21 : 621.503
5.4+11 : 31.075
6.3+21 : 14.125
7.4+01 : 13.811
8.2+21 : 985
9.3+11 : 706
10.3+01 : 314
11.1+21 : 188
12.2+11 : 49

U Eurojackpotu, kao što smo rekli, glavna privlačnost leži u činjenici da svi igrači imaju jednake šanse za dobitkom, čime se stvara poštena igra koja privlači igrače diljem Europe. Svaki pojedinačni listić ima jednaku šansu za osvajanje impresivnih dobitaka, bez obzira na igračevu povijest, iskustvo ili strategiju odabira brojeva. Ova ravnopravnost stvara uzbuđenje i adrenalin među igračima jer svatko ima podjednaku priliku postati sretan dobitnik.

S obzirom na 12 različitih razina dobitaka, ovaj loto nudi više prilika za osvajanje neke od njih, čineći ga još privlačnijim za široku publiku. Ova jedinstvena karakteristika igre pridonosi njezinoj popularnosti i stvara zajedničko iskustvo nade i uzbuđenja među sudionicima, čineći Eurojackpot jednom od najpoželjnijih lutrijskih igara na kontinentu.

Sukladno tome, važno je napomenuti da ne postoje strategije koje možete primijeniti i biti u prednosti nad drugima jer je svejedno koje ćete brojeve odigrati.

Gdje gledati izvlačenje?

Gledanje Eurojackpot izvlačenja u Hrvatskoj može biti izazovno jer trenutno ne postoji službeni televizijski prijenos uživo. Međutim, igrači mogu potražiti neke alternativne opcije. Iako neki YouTube kanali možda nude prijenos Eurojackpot izvlačenja uživo , valja napomenuti da ih ponekad nije lako naći i da ti kanali nisu hrvatski.

U najgorem slučaju, ako prijenos uživo nije dostupan, igrači uvijek mogu pogledati rezultate Eurojackpot izvlačenja na YouTubeu nakon što se događaj završi. Međutim, to svakako može oduzeti od uzbuđenja, budući da je izvlačenje tada već završeno i ako žele vidjeti njegovu snimku, moraju izbjegavati službene rezultate objavljene na drugim stranicama dok čekaju da snimka bude postavljena na YouTube.

Ipak, najpouzdaniji izvor informacija ostaju službene stranice Eurojackpota i nacionalnih lutrija uključenih zemalja, u ovom slučaju Hrvatske Lutrije. Nakon završetka izvlačenja, rezultati će biti odmah objavljeni na tim službenim internetskim stranicama. To je najbrži i najsigurniji način da igrači saznaju koji su brojevi izvučeni i jesu li osvojili neku od nagrada.

S obzirom na popularnost Eurojackpota, teško je propustiti rezultate tog loto izvlačenja, posebice ako ste uplatili svoju kombinaciju.

Zaključak

eurojackpot logo

Eurojackpot je, uz neka domaća loto izvlačenja, najpopularnija igra tog tipa u Hrvatskoj. Ne čudi da stoga mnogo potencijalnih novih igrača želi znati kako ispuniti listić za Eurojackpot. Iz tog smo razloga objasnili kako funkcionira taj postupak, ali smo se dotaknuli i nekih drugih detalja vezanih uz taj loto, kao što su njegova pravila, gdje ga gledati i igračeve šanse za dobitkom.

Vjerujemo kako će vam nakon čitanja ovog teksta biti puno jednostavnije odigrati Eurojackpot na svoje sretne brojeve, u nadi da ćete baš vi postati novi sretni dobitnici koji mogu doći do iznosa kakvi mijenjaju živote iz temelja.