Kako do bolje potencije – prirodni dizači iliti afrodizijaci

Čokolada kao afrodizijak, Foto: Maksim Toome/Shutterstock

Isprobajte 9 stvari koje mogu začiniti seksualni život. ČOKOLADA je jedan od najklasičnijih afrodizijaka. Smatra se kako je još Casanova konzumirao čokoladu prije svojih ljubavnih pothvata. Sadrži feniletilamin i serotonin koji povoljno djeluju na centre za ugodu u mozgu.

KAVIJAR sadrži jako puno vitamina. Bogat je fosforom, te se smatra kako potiče proizvodnju sjemene tekućine.

PERŠIN pospješuje širenje krvnih žila u muškom spolovilu. Preporučuje se čajnu žlicu peršinovog sjemena preliti čašom kipuće vode, te popiti 3 čaše tijekom poslijepodneva i večeri.

MIRISI

Najučinkovitije djeluje vanilija ili pačuli, stoga se okružite stvarima koje imaju taj miris-od gelova za tuširanje,mirisnih štapića. Pačuli budi i potiče seksualnu energiju, dok miris vanilije djeluje na seksualnu stimulaciju.

ZAČINI

Čili papričica idealan je stimulator seksualne aktivnosti. Pojačava rad srca i dotok krvi do spolnih organa. Općenito, svi začini od kojih se znojimo smatraju se afrodizijacima.

BADEMI sadrže minerale magnezija, fosfora i cinka (potreban je za proizvodnju sperme i stimulira libido u muškaraca). Njihov miris posebno uzbuđuje žene, a s obzirom na to da ih je potrebno samo zagricnuti,nudili su se na vjenčanjima.

RAJČICU nazivaju “jabukom ljubavi” jer stimulira seksualni nagon.

BAZGA pomaže kod smanjenog izlučivanja spolnih žlijezda. Spolni nagon povećava eliksir koji se dobiva od 150 g bazgine kore koja se namače u litri bijelog vina 48 h. Dovoljan je 1dl napitka, a pije se navečer.

VINO u umjerenim količinama opušta tijelo, no valja pripaziti ,jer vas u većim mjerama može uspavati. Kronično ispijanje alkoholnih pića nakon nekog vremena može narušiti erekciju i ejakulaciju.

Foto: Maksim Toome/Shutterstock