Kakao kocke

kakao kocke

Kakao je jedna od namirnica koja se svakodnevno koristi u raznim kućanstvima. Radi se o korisnoj namirnici dobroj za organizam, pa nije ni čudno što se puno koristi u kulinarstvu za pripremu raznih slastica kao što su kakao kocke.

Kakao potječe iz Južne Amerike, radi se o plodu drveta koji raste na visini između 7 i 8 metara. U sebi sadrži veliku količinu biljnih masti bez kolesterola.

Kakao ima višestruku primjenu, pa tako može biti dio toplog napitka, manjim dijelom se nalazi u mliječnim čokolada te u čokoladama za kuhanje u kojima je najveći postotak kakaa kao i u tamnim čokoladama.

Kakao je odličan za sve koji se bave sportom zbog vitamina i ugljikohidrata, kao i za one koji obavljaju intelektualan posao, zahvaljujući fosforu koji je dobar kod psihičke iscrpljenosti.

Kakao bi trebali izbjegavati svi koji imaju problema s glavoboljama kao i djeca mlađa od dvije godine, budući da može uzrokovati alergijske reakcije.

Ranije je rečeno kako se kakao puno koristi u kulinarstvu, a pored toplih napitaka, od njega se radi velik broj kolača među kojima su popularnije kakao kocke.

Kakao kocke su omiljen kolač raznih generacija budući da nisu komplicirane za napraviti i odličnog su okusa.

Bilo kada imate želju za slatkim, a niste sigurni što napraviti kakao kocke su odlično rješenje. Slijedi recept za kolač.

Sastojci:

  • 1 prašak za pecivo
  • 3 velike žlice kakaa
  • 1 jaje
  • dvije šalice mlijeka (mjerica su prazne posude od jogurta ili kiselog vrhnja)
  • dvije šalice brašna (mjerica su prazne posude od jogurta ili kiselog vrhnja)
  • 2 šalice šećera
  • vanilin šećer

Provjerite imate li sve namirnice, napravite si dovoljno slobodnog mjesta i krenite s pripremom kolača.

Prvo je potrebno pomiješati šećer, ulje, žumanjak i vanilin šećer. Kada ste dobili jednoličnu smjesu, dodaje se mlijeko i kakao. U posebnoj posudi treba pomiješati prašak za pecivo i brašno te dodati u prethodnu smjesu.

Na kraju se dodaje pjena od bjelanjka u koji ste dodali malo soli. Nakon što ste napravili smjesu za biskvit, uključite pećnicu i zagrijte na 200 stupnjeva.

Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje u koju dolijete smjesu i stavite u pećnicu. Važno je sljedećih 20 minuta provjeravati svako malo dok kolač nije gotov.

Foto: El Nariz/Shutterstock