Jednostavne haljine uvijek su dobar odabir

djevojka u bijeloj haljini
Djevojka u bijeloj haljini, Foto: Alexander Sherstobitov/Shutterstock

Koliko ste se puta dosada mogli susresti s izjavama vodećih modnih stručnjaka gdje su se svi složili oko toga kako nikada ne valja pretjerivati i kako je jednostavno ponekad najbolji odabir. Naime pogledate li modne trendove u zadnje vrijeme primjetit ćete kako se ponovno vraćaju šareni detalji, ali pored toga u ponudi još uvijek imate malo jednostavniju odjeću koja će uvijek imati svoje zaljubljenike. Od svega toga haljine se nekako najviše izdvajaju.

Naime nije nepoznanica kako se više puta dogodilo da su među najljepše odjevenim ženama na crvenom tepihu bile odabrane upravo one koje nisu pretjerivale s ukrasima i naravno kombinacijom s puno boja. Zašto je tome tako? Pogledate li malo bolje primjetit ćete kako ljepota osobe najviše dolazi do izražaja ako na sebi imate jednostavniju haljinu, koja će na svoj nježni način usmjeriti pozornost upravo na vas.

Pogrešan je način razmišljanja kako jednostavno ujedno znači i dosadno. Naprotiv svaka osoba koja nosi pomalo jednostavnu haljinu više dolazi do izražaja i više se otkrivaju njene prirodne ljepote. Naravno da jednostavne haljine nisu nikako za one koji vole biti uvijek u krupnom planu.

Jednostavnost nije nikako za one koji vole raskoš i prije svega kič. Razlog tome leži u činjenici kako se takve osobe vrlo vjerojatno ne bi znale nositi s takvom odjevnom kombinacijom, a ako se ne osjećate dobro u onome što nosite tada će to primjetiti i svi ostali oko vas.

Izbor jednostavnih haljina unatoč nadolazećem trendu raskoši i jako puno detalja ima puno. Zahvaljujući modnim dizjanerima još se uvijek naglasak stavlja na haljine koje prije svega ističu liniju osobe koja ih nosi i koje prije svega poručuju kako kič nije potreban da bi osoba bila primjećena.

Među vodećim dizajnerima tu se svakako izdvajaju Calvin Klein te naravno Victoria Beckham. Upravo su njihove kreacije jednostavnih i elegantnih haljina privukle pozornost poznatih osoba kao što je Gwyneth Paltrow, Lara Stone i Kerry Washington.

Među najvećim ljubiteljima jednostavnog zasigurno treba izdvojiti Kate Middleton kao jednu od najvećih pobornica jednostavnih, a opet tako elegantnih haljina. Najbolje što se njene haljine mogu kombinirati za više prilika, bilo da se radi o aktivnostima preko dana, ili preko noći.

Autor: S.Š. Foto: Alexander Sherstobitov/Shutterstock