Haljine prikladne za punije osobe

haljine

Koliko ste se puta našli u situaciji da ste prošetali po cijelom trgovačkom centru, a niste našli komad odjeće za sebe? Koliko vam se puta dogodilo da ste prošetali po brojnim dućanima, a niste našli željenu haljinu, jer su skoro sve rađene za one žene koje se kreću između broja 36 i 38?

Vjerujemo kako ima puno žena koje su se susrele s tim problemom, jer nisu ušle u kalup mjera koje današnji dizajneri rade samo za sitnije žene. Problem leži u tome što velik broj današnje odjeće robuje određenim stereotipovima zbog čega velik dio nas ima problema.

Umjesto da uživamo u kupnji, izlazimo isfrustrirani i nezadovoljni ponudom u dućanima. Sreća pa se takva situacija počela polako mijenjati i ako malo bolje pogledate sve je više dućana gdje je roba prilagođena za one malo punije.

Ne samo to. Dakle pored toga što se povećava izbor dućana za punije, to su sve više modeli u kojima možete na bilo koju svadbu ili neku drugu svečanost. Danas postoje zaista različiti modeli u kojima se svaka od nas može pronaći.

Ako nemate problema sa izborom, ali niste sigurni kako odabrati pravu haljinu u kojoj ćete dobro izgledati; imamo par savjeta kojima vam možemo olakšati muke. Dakle ako želite sakriti određene linije svog tijela tada vam savjetujemo da odaberete haljinu tamnije boje koja će vas suziti.

No kako ne biste potonuli u monotiju boje i kako vas nebi previše zatvorila, savjetujemo da odaberete haljinu sa kombinacijom boja. Znači ako su vam kritični bokovi bilo bi najbolje da je na tim mjestima tamnija boja, dok se na drugim dijelovima proteže neka svjetlija nijansa.

Ako niste ljubitelj šarenih materijala, predlažemo da na haljinu u jednoj boji koja je uz sve to tamnije boje, izaberete neki detalj poput šala ili kardigana, koji će vas otvoriti i ujedno razbiti tamnilo haljine. Što se tiče patentnih zatvarača savjetujemo da odaberete one koji se nalaze na leđima.

Nadamo se da smo vam pomogli i da vaša sljedeća potraga neće rezultirati nezadovoljstvom. Što se tiče dućana savjetujemo da krenete prema onim malo većima, svjetski poznatima koji u svojoj ponudi imaju najnovije trendove.

Autor: S.Š. Foto: withGod/Shutterstock