Bolji sex i seksualni život – savjeti za pravog muškarca

Bavljenje sportom, Foto: MJTH/Shutterstock

Iako ste očekivali da ćemo vam preporučivati lijekove, kemikalije, psihološke pripreme i ko zna što sve još ne, odgovor će neke razočarati, a neke razveseliti. A taj odgovor je VJEŽBANJE ili fizička aktivnost. Vježbom se može do boljeg sexa vjerujte nam.

Naravno nećete se sexati dok dižete utege ili prakticirate jogu, ali indirektnim putem dolazite do boljeg seksualnog života jer ste u boljoj fizičkoj kondiciji, riješili ste se negativnih emocija, ispraznili ste frustracije i puno ste psihički i fizički zdraviji, a postoje i znanstveni dokazi učinka vježbanja na seksualni život. Dakle krenimo redom:

Dizanje utega

Treniranje snage iznimno pozitivno  utječe na potenciju. Dizanje utega potiče tijelo na proizvodnju testosterona, koji je ključan čimbenik kad je seksualna snaga u pitanju. Trbušnjaci i sklekovi su idealan način da poboljšate svoju izdržljivost u seksu. Jačate gornji dio tijela, a mnoga istraživanja su potvrdila da je taj dio vrlo važan za seksualnu učinkovitost.

Kegel vježbe

Kegel vježbe su usmjerene jačanju pubokoksigealnog mišića (mišić kojim zaustavljate mokrenje). Muškarci mogu kontrakcijama ovog mišića neposredno prije orgazma odgoditi ejakulaciju. Vježbati možete tako da povremeno stisnete mišić na 3 do 5 sekundi i zatim opustite na 5 sekundi.  Za početak nisu preporučljive kontrakcije dulje od 5 sekundi. Ukoliko osjetite nelagodu, smanjite period stiskanja mišića. Stiskanja dulja od 10 sekundi nisu potrebna. Idealno,

Kegelove vježbe bi trebalo raditi 3 do 4 puta dnevno. Kada usavršite vježbe, tokom seksa ćete moći micati, trznuti i podizati svoj penis bez da ga dirate. To će pojačati osjećaj ugode za vrijeme seksualnog odnosa.

Joga

Idealan način da osvježite svoj seksualni život s nekoliko novih poza je prakticiranje joge. Moći ćete se prilagoditi mnogim zahtjevnijim pozama u seksu. Pravilno držanje i jačanje muskulature je u izravnoj vezi s boljim performansom za vrijeme seksa.

Brzo hodanje

Studija koju je prestižno Sveučilište Harvard provelo nad 31.000 ljudi iznad 50 godina je pokazala da aerobne vježbe za 30% smanjuju rizik od erektilne disfunkcije. Druga je pak studija potvrdila da aerobne vježbe kojima potrošite najmanje 200 kalorija dnevno (umjereno do brzo hodanje oko 3 kilometra) također smanjuju rizik od erektilne disfunkcije. Brzo hodanje ubrzava cirkulaciju i pročišćuje krvne žile, a znamo koliko je prokrvljenost bitna kod seksualnog odnosa. Pojačana aktivnost oslobađa i endorfin koji je ključan za psihičko opuštanje.

Plivanje

Još jedna studija Harvarda koja je provedena nad 160 muških i ženskih plivača u 60-im godinama života, potvrdila je da su šezdesetogodišnjaci koji se bave plivanjem zadovoljniji seksom od četrdesetogodišnjaka koji se ne bave sportom. Seks i izdržljivost su izravno povezani. Ako plivate 30 minuta 3 puta tjedno, osim što ćete reducirati tjelesnu težinu, bit ćete izdržljiviji u seksu. Istraživanje provedeno među 110 pretilih muškaraca pokazalo je da gubitak težine od 10 posto je poboljšalo seksualni život kod 30 posto ispitanih.

Što se čeka? Ne gubite vrijeme. Nitko neće vježbati umjesto vas.

Foto: MJTH/Shutterstock