Stihovi o prijateljstvu

Dvije ruke na slici, Foto: Photoxpress

Danas kada smo skoro svi pritisnuti teretom krize, potrebna nam je riječ utjehe i čvrst oslonac koji će nam pomoći da prebrodimo ponekad teške trenutke. Koliko je bitna ljubav našeg partnera, toliko je bitna i topla riječ prijatelja.

Ne znamo koliko vas se zapravo sjeća prvog prijatelja kojeg ste steklu u vrtiću dok ste još uvijek plakali za roditeljima zato što vas ostavljaju, ili koliko vas se još uvijek sjeća vaše prve pouzdanice kada ste s velikim iščekivanjem sjedali u školske klupe.

Vjerujemo kako velik dio nas pamti takve trenutke, jer ipak su nam upravo oni olakšavali da prebrodimo periode navikavanja na nove sredine kojima smo bili izloženi. Nakon završetka škole i započinjanja ozbiljnijeg dijela života dolazili su prijatelji koji ostaju za cijeli život.

Tada smo došli u zreliju fazu našeg života i svi oni koji su se pokazali kao pravi oslonac ostali su u našem životu. Imati prijatelja je jako bitno i prije svega neophodno. Vjerujemo kako bi život bez ljubavi bio nepodnošljiv, isto tako bilo bi nezamislivo kada ne bismo imali druga koji će biti tu.

Sigurno se slažete s ovom izjavom, jer ćemu sve ako svoje najbolje, ali isto tako i najteže trenutke nemamo s kime podjeliti. Želite li malo inspiracije za pokoji stih koji ćete napisati u čestitci svom prijatelju ili se jednostavno želite obogatiti dodatnim informacijama, imamo par stihova o prijateljstvu.

“Poželi drugima ono što želiš sebi. U tome je ključ skladnih međuljudskih odnosa.”

“Nije dostojan živjeti onaj koji nema nijednog čestitog prijatelja”.

“Prijatelj je onaj koji te spriječi da učiniš zlo, a neprijatelj onaj koji te na zlo tjera.”

“Onaj koji je u društvu plemenitih misli, nikad nije sam.”

“Prijatelj je kao sjena uvijek je tu kada ga zatrebaš”.

“Prijatelj je onaj koji zna sve o tebi, a i dalje te voli.”

Autor: S.Š.  Foto: Photoxpress