Savjeti za bolji sex i još bolje svršavanje

Savjeti za bolji seks, Foto: MarishaSha/Shutterstock

1. ZAGOLICAJTE GA PRIČOM O SEKSU

Mozak je najvažniji seksualni organ. Zato, što više vremena razgovarajte sa partnerom o seksu, igrajte se riječima, otkrijte mu svoje namjere i osjećanja. Tako ćete izbjeći svakodnevnu rutinu. Posvetite bar 15 minuta slatkim razgovorima na jastuku, a nekoliko puta nedjeljno isključite TV, laptop i ostale uređaje i pričajte o medenom mjesecu, romantici, strasti, fantazijama…

2. JOGA KAO PREDIGRA

Za jogu nemate vremena. U vašem rasporedu, takođe, nema mjesta ni za kakvu rekreaciju koju odavno priželjkujete. Razmislite o tome da vježbate kod kuće i to pred vašim suprugom. Smatrajte to predigrom. Od stresa se možemo rasteretiti relaksacijom. Joga je za to idealna. Ženama je posebno potrebna da bi mogle da se prebace na drugi kolosijek i razmišljaju o seksu. Bez obzira na to šta ste obukli, budite sigurni da ćete pokazivanjem vaših sposobnosti na parteru zadiviti muža.

3. SMS

Pošaljite provokativnu, seksi poruku suprugu, dok ste na poslu. Sigurno ćete ga zbuniti i uzbuditi. To je nešto vragolasto, zanimljivo, uzbudljivo i obezbjeđuje fizičku i psihičku povezanost. Recite mu nešto kao: Da li se sjećaš kako smo… (navedite neki interesantan primjer vođenja ljubavi). Evociranje lijepih sjećanja, imaće zanimljiv epilog kad se oboje vratite kući. I uspavate djecu.

4. MIJENJAJTE MJESTA

Izađite iz spavaće sobe. Oslobodite se. Vođenje ljubavi možete da obavite bilo gdje u vašem stanu. Odlazak na nepoznato mjesto oslobađa, daje krila, dodatno uzbuđuje… Možete lakše da odigrate neku ulogu ili jednostavno zaboravite na svakodnevne obaveze. Ali, prije nego što napadnete kuhinjski sto, provjerite da li su sva vrata zaključana, a djeca na sigurnom.

5. KUPANJE UDVOJE

Kad stalno žonglirate između obaveza, sasvim sigurno nećete imati mnogo vremena za vas. Ali, to ponekad i nije tako loše. Ako vam je ostalo samo malo vremena da se na brzinu istuširate, pozovite i dragog. Tuširajte se toplom vodom, kako bi vam se opustili mišići. To je odličan način da podignete ljubavno raspoloženje.

6. PODESITE SVJETLO

Ako uvijek insistirate na seksu pod plaštom tame, vrijeme je da probate nešto uzbudljivije. Ugasite svjetla, ali ostavite uključene lampe koje će obasjavati pojedine dijelove vaših tijela. Tome mogu da posluže i male noćne lampe, lampice za ključeve…

7. NEKA SVIRA RADIO

Želite da uživate u večeri uz muziku, a opet ne želite da probudite djecu. Situacija je nezgodna, a rješenje će vam možda djelovati nepraktično. Ipak, pokušajte: kupite dva para slušalica i zajedno slušajte glasnu muziku. Zavalite se udobno u krevet, mazite se i emocije će vas ponijeti.

Foto: MarishaSha/Shutterstock