Savjeti i prijedlozi za organizaciju momačke večeri

Savjeti i prijedlozi za organizaciju momačke večeri, Foto: Visit Greenwich/Flickr

Tradicija nalaže da mladenka i mladoženja svoje posljednje trenutke slobode provedu u društvu najboljih prijatelja istog spola kako bi se”‘ispucali” prije svadbe. Naravno da tu ne mislimo da prevarite ljubav svog života, već da se zabavite sa društvom.

Prije same momačke morate sami sa sobom raščistiti nekoliko stvari:

  • Što želite od momačke?
  • Što vaši prijatelji žele od momačke? (Iako je vaš party, ipak morate uzeti u obzir i tuđa mišljenja kako bi se svi mogli dobro provesti)
  • Koliko planirate potrošiti na momačku? (Prema tradiciji kum se brine o svemu na momačkoj te plaća sve troškove partyja, a ima i još jednu bitnu zadaću – sigurno dovesti mladoženju doma)

Većina muškaraca želi provesti svoje posljednje trenutke slobode uz striptizete i alkohol, ali u posljednje vrijeme brojne mladoženje odlučuju se za uži krug prijatelja, igranje pokera uz razne pošalice i dosjetke te, naravno, alkoholna osvježenja.

Evo par savjeta kako i što napraviti za momačku večer ovisno o količini novaca kojom raspolažete:

Mali budžet

Čemu mijenjati životne navike samo zato što se ulazite u bračne vode. Povedite najbliže prijatelje u vaš birc, popite par pića te se zaputite u disko i dobro zabavite. Nakon što se ‘izludirate’ obavezno završite večer na nekom mjestu s hranom kako sutradan ne biste imali problema sa glavoboljom.

Srednji budžet

Poslušajte brojne savjete vaših prijatelja i odlučite se za najbolji plan. Obično se to na kraju svede na kupovinu ogromne količine alkohola i organiziranja većeg partyja kod nekog od prijatelja uz naručivanje pizze, a nakon toga odlazak po brojnim birtijama do vaše destinacije – nekog diska. Ponovno savjet za završetak večeri ili bolje rečeno jutra je pojedite nešto.

Druga opcija koja je dosta česta za momačku večer je zakup vaše lokalne početne stanice (kafića) te pozivanje velikog broja prijatelja koji će se proveseliti s vama. Naravno da na takav party nećete imati samo muško društvo tako da će svi vaši prijatelji-samci biti vrlo zadovoljni. U kafiću možete postaviti i švedski stol te zaposliti nekog zaštitara na ulazu kako ne bi imali problema sa nepoželjnim gostima.

Treća opcija je organiziranje paintball dana. Okupite svoje prijatelja i odvedite ih na paintball. Uz odlično druženje i zabavu napravite i roštilj, a ostavite pivo u frižideru kako bi se vaša ekipa osvježila hladnim pićem nakon velike pobjede na terenu. Nakon akcije možete se malo dotjerati i provesti večer uz večeru u vašem omiljenom restaurantu ili za one malo nemirnog duha u disku.

Veliki budžet

Imate previše novaca na svom računu. Tada barem ništa nije problem. Samo mašta je granica. No, i tada treba imati dobrih ideja. Ako ne želite tradicionalne momačke, odlučite se za odlazak na more ili na selo u nečiju vikendicu ili možda bolje hotel da izbjegnete čišćenje i spojite korake iz prva dva primjera.

Druga varijanta je da povedete prijatelje na neko putovanje gdje je luda noćna zabava zagarantirana. Naravno za takve stvari najavite prijateljima na vrijeme tako da gospoda mogu pronaći svoje putovnice te provjeriti njihovu valjanost, a ako i treba izvaditi nove.

Foto: Visit Greenwich/Flickr