Provjera stanja, tlaka i dubine utora gume

auto gume
Gume za auto, Foto: ArchMan/Shutterstock

Provjerite stanje guma najmanje jednom u dva tjedna i prije svakog dugog ili brzog putovanja. Oštećene ili jako istrošene gume su protupropisne i mogle bi vas stajati života. Redovno skidajte svaki kotač i provjeravajte unutrašnjost stijenki guma da biste vidjeli ima li vidljivih znakova oštećenja.

Provjera utora i stijenki

Potražite pogreške u uzorku utora i pretjeranu istrošenost. Svako pretjerano proširenje utora znak je starenja. Uklonite eventualno oštro kamenje ili čavle. Zatim provjerite smanjuje li se tlak u gumi – ako je tako, dajte je na popravak. Ako guma ima niz napuklina, zamijenite je. Potražite eventualno stanjenje i nejednakost utora. Istrošena područja mogu biti uzrokovana jakim ubrzavanjem ili kočenjem; pretjerana istrošenost središta gume uzrokovana je prevelikim tlakom, a na rubovima utora uzrokovana je premalim tlakom. Ako je pretjerano istrošena samo s jedne strane utora, provjerite ovjes. Ne vozite brzo na gumama koje imaj u ispupčenja na postraničnim sijenkama. Obnovite ih što je prije moguće – iako ih možete nakratko koristiti za kratke vožnje, sve dok vozite sporo.

Provjera dubine utora

Provjeravajte ih redovno kao što je prikazano na slici, osobito kad gume počinju pokazivati znakove trošenja. Dubina utora po gaznoj površini mora biti viša od tvornički označene dubine (gazni sloj se ne smije potrošiti tako da se visina toga sloja izjednači s oznakom), odnosno ako one ne postoje, najmanja dopuštena dubina je 1,6 mm. Provjerite oko cijele gume, lagano mičući automobil tako da možete izmjeriti dubinu na dijelovima na kojima je automobil stajao.

Provjera tlaka u gumama

Obavljajte je svaka dva tjedna i uvijek prije dugih putovanja. Ako je tlak u gumama manji od propisanog, povećava se potrošnja goriva, slabije je prijanjanje, put kočenja se produljuje, gume se brže troše, brže se zagrijavaju, a to može izazvati pucanje gume. Osim toga, otežano je upravljanje i u zavojima može doći do zanošenja vozila. Ako je tlak u gumama veći od propisanoga, povećava se neravnomjerno trošenje guma, put kočenja se produlj uje i slabije je prianjanje za kolnik. Tlak provjeravajte kad su gume hladne – tlak u njima povećava se kad su vruće.

Napumpajte gume prema preporukama proizvodača. Tlak u gumama na istoj osovini treba biti jednak. Prije prevoženja teških tereta, vuče automobila ili vožnje pri većim brzinama, povećajte tlak u gumama u skladu s preporukama proizvodača. Općenito, tlak u stražnjim gumama povećava se za prenošenje tereta ili vuču, a tlak u svim gumama povećava se za dugotrajnu brzu vožnju.

Foto: ArchMan/Shutterstock