Kako napraviti torbu

krojevi za torbe
Krojevi za torbe, Foto: Africa Studio/Shutterstock

Budite se još jedno jutro i čeka vas dan ispunjen obvezama. Fakultet, posao, obitelj, kava sa prijateljima, trening, kuhanje ručka, šetanje psa, banka, možda odlazak u kino. Ženski raspored je gusto popunjen i zato je potrebno da u svakom trenu sa sobom nosimo male sitnice koje bi nam mogle zatrebati.

Čak i ako neke stvari nećemo koristiti volimo znati da su uvijek s nama. Nosimo slike svojih ukućana, malo ogledalce, vlažne maramice, notes ili telefonski imenik s važnim brojevima iako ih sve imamo pohranjene u mobitelu, možda i neki posebno dragi privjesak ili memorabiliju koju želimo uvijek držati blizu.

No u zadnje vrijeme ste primjetile da su vam vaše torbe dosadile ili se možda na njima počinju nazirati oštećenja od korištenja. Napravile ste mentalnu bilješku da vam je potrebna nova torba i svako malo se zaustavite ispred nasumičnog izloga i proučavate ponudu.

Pomalo ste razočarane jer su sve vrlo slične ili bi one koje vam se sviđaju ostavile pustoš u novčaniku. Dosadila vam je pomalo anemična ponuda koja ide niz dlaku većini.

Imamo rješenje. Zašto ne biste same načinile vlastitu torbu? Nije komplicirano posebice ako krenete od sasvim jednostavnih krojeva poput obične kvadratne torbe. Na taj način se nećete morati baviti kompliciranijim i finijim krojnim dijelovima koji zahtjevaju veću vještinu izrade.

Ako ne posjedujete šivaći stroj posudite ga od bake, mame ili prijateljice. Zaključite li da vam se ova injekcija kreativnosti sviđa tada uložite novac u vlastiti stroj. Uzorke po kojima možete raditi pronaći ćete na internetu ili u časopisima specijaliziranim za šivanje.

Ipak nam se internet čini kao mjesto na kojem biste najprije mogle pronaći ono što tražite. Moguće je pronaći stranice na kojima kroj možete besplatno skinuti i zatim ga isprintati printerom. Vrlo praktično i jednostavno.

Pronađite mirno mjesto sa puno svijetla, opskrbite se potrepštinama poput materijala, konaca, gumbića, zakovica, štrasa, komadića čipke ili satenskih traka ili možda eko kože. Pustite mašti na volju i neka kreativnost vodi vaše ruke.

Ugodan način za provesti vrijeme nakon kojeg ćete imati što za pokazati. Želimo vam dobru zabavu i odlične rezultate.

 Autor: L.K., Foto: Africa Studio/Shutterstock