Znakovi visoke inteligencije

znakovi visoke inteligencije

Postoje različiti načini provjeravanja natprosječno inteligentne osobe, a neki čak ne uključuju testove. Zapravo je niz znakova koji mogu ukazati da je osoba natprosječno inteligentna. U nastavku vam donosimo koji su znakovi visoke inteligencije.

Osobe koje su najstarije dijete u obitelji najčešće ostvaruju više bodova na IQ testovima od mlađe djece, mada na to ne utječe genetika već odnosi unutar obitelji.

Postoji nekoliko vrsta inteligencije kao što je prostorna, logička, glazbena, jezična i emocionalna inteligencija.

Visoki kvocijent inteligencije

Želite li znati koji su znakovi visoke inteligencije, zanimat će vas da svi s visokim kvocijentom nemaju puno strpljenja te im sve brzo dosadi.

Takve osobe su manje aktivne jer većinu vremena provode u razmišljanju. Istraživanja su pokazala da je inteligentnija skupina ispitanika fizički manje aktivna od ispitanika koji su manje inteligentni.

Natprosječno inteligentne osobe lakše prihvaćaju vlastite neuspjehe pa tako i uče na vlastitim pogreškama.

Čitanjem se vježba mozak, povećava moć koncentracije, memorija i komunikacijske vještine, pa osobe koje vole čitati na testiranjima ispadaju natprosječno inteligentne.

Inteligentnije osobe idu kasnije spavati i aktivnije su kada padne mrak nego tijekom dana. Vole crni humor, manje su agresivne te imaju veće znanje od osoba koje ne vole crni humor.

Govorenje više stranih jezika je povoljno za ljudski mozak i za njegovu učinkovitost i rad, a i govorenjem nekoliko jezika se smanjuje rizik oboljenja od Alzheimerove bolesti. Primjerice osobe koje više vole mačke nego pse ostvaruju bolje rezultate na IQ testiranjima.

Ljudi koji piju više alkohola često imaju IQ veći od onih koji ga ne piju. Pa tako inteligentnija djeca piju više alkohola u odrasloj dobi od djece koja su na imala slabije rezultate na testovima.

Sve osobe koje su završile fakultet inteligentnije su od onih koji nisu završili fakultet. Znanstveno je isto tako dokazano da ljevaci imaju bolje kognitivne sposobnosti od dešnjaka.

Osobe koje se mnogo brinu oko pojedinih životnih situacija imaju puno bolje rezultate na testovima.

Oni koji su lijeni i mogu satima ne raditi ništa na testiranjima inteligencije pokazuju najbolje rezultate jer se zapravo radi o osobama koje su sklone promišljanju i koje su često slabije fizički aktivne.

Svi koji imaju dobar smisao za humor inteligentniji su, a i privlačniji kao partneri suprotnom spolu.

Autor: A.Z., Foto: Benicce/Shutterstock