Zlato, nakit koji nikada ne zastarjeva

žena s nakitom u ruci
Žena s nakitom u ruci, Foto: holbox/Shutterstock

Nakit je već duže vrijeme dio društva i kulture, a kao takav postao je neizbježan kod velikog broja žena, pa tako i muškaraca. Svatko od nas našao je omiljeni komad nakita pomoću kojeg će zasjati i izgledati savršeno za koju se god priliku dotjerali. Nakit može biti napravljen od bižuterije, bijelog i žutog zlata, srebra te od ostalih materijala. Zlato je ipak na prvom mjestu popularnosti.

Postoji prestižni nakit gdje je svrha kupnje čisto ulaganje i zarada kao takva. Tradicionalni nakit je najzastupljeniji i prisutniji u svakodnevnom životu. Poklonjeni nakit predstavlja emotivnu vezu između dvoje ljudi te individualni koji kupujete samo sebi.

Bilo da se radi o bijelom i žutom zlatu, ostaje činjenica kako su jedna i druga vrsta našle svoje obožavatelje koji će bez obzira na recesiju pronaći način kako bi nabavili novi komad nakita napravljen od najljepših materijala.

Srebro je ipak dostupnije i kao takvo popularno najviše kod mlađe populacije. Bijelo i žuto zlato svoje su poklonike pronašli među malo starijima dok je bijelo zlato najviše oduševilo mlađu populaciju prosjek 30 godina.

Žuto zlato oduvijek je bio zaštitni znak među starijima koji su na njega gledali kao dio tradicije i uspomena koje treba cijeniti i njegovati. Ako pogledate svoju baku primjetit ćete kako  na sebi ipak ima najviše nakita od žutog zlata.

Bez obzira koliko godina imali bez zlata ne možemo i uvijek treba imati barem jedan komad u svojoj kutijici poput narukvice, lančića, naušnica ili možda i broša. Stručnjaci su se složili kako je bijelo zlato postalo najprikladnije za svečane i one malo manje elegantne prigode.

Možete ga kombinirati za posao, ili za neko drugo casual druženje. Žuto zlato je kao stvoreno za posebne događaje i evente poput domjenaka, vjenčanja, krstitki, pričesti i ostalih ceremonija.

Ono je prikladno za glamurozno izdanje sačinjeno od haljine, cipela s vrtoglavo visokim petama i malom torbicom te posebnom frizurom.

Autor: S.Š. Foto: holbox/Shutterstock