Ženske trenirke

ženska trenirka
Ženska trenirka, Foto: Sean Nel/Shutterstock

Kada pomislite na trenirku ono što vam padne na pamet vjerojatno je lijeno subotnje jutro. Ostajete kod kuće, neradni je dan, pa čak i ako ste student subota ujutro je sveto vrijeme. Volite se uvući u svoju staru udobnu trenirku, svezati rep na vrhu glave, pustiti glazbu, surfati internetom ili možda brisati prašinu koju niste stigle preko tjedna. Možda ste napravile i čaj ili kavu i stavile masku na lice.

Trenirke su dugo vremena bile etiketirane samo kao odjeća za slobodno vrijeme u kojoj nije bilo primjereno ići igdje drugdje. No iako Coco Chanel nije zagovarala nošenje trenirke, ipak je učinila sportski i ležeran stil prihvatljivim za ženu. Trenirke su odjednom eksplodirale u 90ima i žene počinju nositi visoko kvalitetne skupe trenirke čak i kao odjeću koja je sasvim prihvatljiva za javne nastupe. Znamo da niste Missy Elliot, ali kombinacija profinjenog nakita i trenirke nije nam više strana.

Prošećemo li gradom možemo vidjeti sve više djevojaka koje su se priklonile ovakvom načinu odijevanja. Ona je savršeno dotjerana. Kosa je čista, šminka na mjestu, lak za nokte besprijekoran, ali odlučila je odjenuti slatku trenirku i tenisice. To je sasvim u redu.

Ženske trenirke nude mnogo više izbora no muške. Dok se kod muškaraca paleta boja uglavnom ograničava na sivu, crnu i tamnoplavu uz poneki tračak crvene i zelene za ženske trenirke apsolutni hit su pastelne boje. Ako vam se ipak čini da biste mogle izgledati kao rođendanska torta u ovim puderastim nijansama, odvojite gornji i donji dio.

Ako ste samo sa prijateljicom krenule skoknuti na brzu kavu u lokalni kafić bez razmišljanja možete odjenuti donji dio trenirke, dobre tenisice i majicu sa zanimljivm printom ili nekom šaljivom porukom. Jednako tako kombinacija uskih traperica, majice koja nalikuje potkošulji, gornjeg djela trenirke sa kapuljačom i jaknice djeluje neodoljivo iako je potpuno udobna casual kombinacija.

Stoga čak i ako niste sportski tip i trenirka je prihvatljiva jedino unutar vaša četiri zida, odaberite jednu od modernih mekih modela u nekoj boji sladoleda, možda promijenite mišljenje i nađete novi najdraži odjevni komad u kojem ćete voljeti provesti dan ispunjen obvezama.

To što nosite ipak je naposlijetku manje bitno od onoga  kako to nosite. Ako se osjećate dobro u svojoj koži dobro ćete i izgledati bilo da ste u haljini, trapericama ili u udobnoj trenirci.  Tko zna možda vam se toliko svidi da odlučite upisati i neku sportsku aktivnost samo zato jer želite da vaša nova trenirka ima legitimnu svrhu postojanja.

Autor: L.K. Foto: Sean Nel/Shutterstock