Žene koje putuju same

žena sa šeširom

Mnoga istraživanja koja su nedavno napravljena ukazuju na činjenicu da u zadnje vrijeme sve više žena putuje samo. Bilo poslovno ili čisto turistički, žene se sve više odlučuju na samostalna putovanja. No, u tim slučajevima žene se trebaju dobro pripremiti prije putovanja, te poduzeti određene mjere opreza. U nastavku vam donosimo na što sve treba obratiti pažnju žena koja putuje sama.

Bilo bi dobro da prije puta istražite sustave vjerovanje i kulturne norme zemlje u koju putujete. Prilikom pakiranja kofera znajte da je manje više, i putujte sa što manjom opremom kako bi bile komotnije na putovanju. Radije putujte sa praznijim koferom, pa si na putovanju priuštite neke stvari koje će vam biti posebno drage.

Pobrinite se da na put ponesete sve lijekove koje konzumirate, a koji se prepisuju jedino na recept. Lijekove uvijek nosite u originalnim kutijama, kako netko ne bi pomislio da je droga, te vam stvorio probleme koje nikako ne želite na putovanju.

Prije putovanja proučite zemljopisni i povijesni položaj zemlje u koju putujete, informirajte se o svim događanjima koja će se odvijati dok ćete vi bitri tamo, kako bi mogli vidjeti ono što vas zanima.

Ukoliko vaše zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove liječenja u inozemstvu, sklopite policu putnog osiguranja. Putno osiguranje je uglavnom povoljno, a najpametnije ga je uzeti, kako ne daj Bože ne bi što loše dogodilo, pa da cijena liječenja ispadne viša od cijene putovanja.

Posjetite brojne internet stranice na vezane za putovanja, na kojima ćete svašta saznati o zemlji u koju putujete. Provjerite da li valja vaša putovnica, te da li je potrebno izvaditi vizu prije nego krenete na put.

Kada putujete sami, pokušajte putovati za vrijeme dane, te izaberite vozni red, koji na mjesto odredišta stiže u jutarnjim satima. Noćni dolazak će vam samo uzrokovati stres, pa ga pokušajte izbjeći.

Imajte na umu da kada putujete sami morate imati razum koji je vaš najbolji prijatelj, a intuicija je vaš najbolji vodič! Dobro organizirajte plan puta, kako bi izbjegli gnjavažu te odaberite hotel u centru grada, koji je dobro povezan sa javnim prijevozom.

Autor: A.Z., Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock