Zelena salata pomaže kod mršavljenja

tanjur zelene salate

U zadnje vrijeme sve se više priča o najsigurnijim dijetama, odnosno o svim onim dijetama koje ne bi trebale naškoditi organizmu. Naravno da postoji velik broj dijeta koje se prakticiraju, a sve se više spominju one koje se upravo baziraju na popularnoj namirnici koja se oduvijek smatrala zdravom.

Sigurno niste zaboravili razgovor s roditeljima koji su vas svaki put tjerali da za ručak pojedete malo zelene salate.

Zelena salata oduvijek je bila poznata kao namirnica koja u sebi sadrži jako malo kalorija, njih 14, a osim toga i kao izvor koji obiluje C vitaminom te poznatom skupinom B-kompleks vitamina. Zašto je važan vitamin C? Zahvaljujući njemu ne dolazi do oksidacije kolesterola.

Pored toga sadrži i minerale kao što su željezo, fosfor i kalcij. Ovo je namirnica koja obiluje vrijednim mikroelementima.

Izuzetno je korisna za probavu i jetru budući da u sebi sadrži vlakna koja poboljšavaju samu probavu i potiču bolji rad crijeva. Njezina konzumacija se isto tako preporuča svim onima koji boluju od dijebetesa te srčanih i bubrežnih bolesti.

Zelena salata je iznimno zdrava no kao što je već rečeno u zadnje se vrijeme dosta koristi i kao način skidanja suvišnih kilograma. Pored zelene salate ne treba zaboraviti na zelje i špinat koji imaju malo veću hranjivu vrijednost i manje kalorija. Važno je da svoju prehranu obogatite sa što više zelenih namirnica.

Mnogi preporučaju upravo konzumaciju tog povrća budući da se radi o malo konkretnijem obroku te namirnici koja ima malo više vitamina C, a poznato je kako nije dobro ni previše izgladnjivati organizam.

Zelena salata iako je zdrava i uvelike doprinosi boljoj kvaliteti života, ne bi smjela biti jedina namirnica na kojoj će se bazirati vaša prehrana. Vaš način prehrane treba biti raznovrstan i uključivati brojne namirnice koje u sebi imaju vrijedne nutrijente.

Zelena salata predstavlja veliku prehrambenu kvalitetu i prije svega vrijednost koja bi trebala biti dio svakodnevnice svakog čovjeka uz naravno konzumaciju i drugog povrća, a pogotovo onog zelenog.

Autor: S.Š., Foto: Josh Resnick/Shutterstock