Zelena glina za čišćenje organizma

Kroz više godina, u našem se tijelu nakupljaju različiti toksini zbog kojih nemamo dovoljno energije i zbog kojih se javljaju mnoge bolesti. Takvi negativni čimbenici uzrokovani su nečistim zrakom na kojem boravimo i kojeg udišemo, nečistom vodom kojom pijemo te zbog nekih negativnih svojstava koje sadržava hrana.

Takve posljedice su dosta vidljive na koži te se javljaju razne kožne bolesti, javljaju se depresije, loša probava te brojne alergije i stalan umor.

Upravo zbog tih posljedica je bitno pravilno i redovno očistiti organizam. Zelena glina se pokazala najučinkovitijim detoksikacijskim sredstvom koji na organizam djeluje vrlo povoljno, blagotvorno te nije nikako agresivna za organizam.

Istraživanja smatraju da čudesna ljekovita moć gline je zapravo u tome što ona ima veliku moć upijanja svih nečistoća, metala i toksina iz organizma te povlači na sebe sve pozitivno nabijene čestice poput virusa i bakterija.

Pomoću 60 vitamina i minerala koje glina sadrži, pomaže nam pri kontroliranju i boljem radu probave te podiže imunološki sustav.

U prodaji možete naći zelenu glinu koja je jestiva i zove se ventilirana glina. Ventiliranu zelenu glinu sa čajnom žlicom je potrebno navečer pomiješati u 2 dcl vode koja treba biti najbolje izvorska i ne smije biti prokuhana.

Imajte na umu da ne upotrebljavate metalnu žličicu jer glina ne smije doći u dodir s metalom jer gubi na svojstvima. Zato upotrijebite plastičnu žlicu.

Za najbolje rezultate preporuča se uzimanje ujutro odmah nakon ustajanja ili navečer prije spavanja.

Glinu kozumirajte tako da prvi tjedan popijete svu vodu, a talog bacite. Drugi tjedan pomiješajte supstance te pričekajte da se talog slegne i tekućinu popijte, a treći tjedan ponovno sve sastojke pomiješajte i odmah popijte sve.

Daleko poznatije su maske od zelene gline koje čiste kožu od prištića i akna te potiči bolju prokrvljenost kože. Također su dobre saveznik ljepote jer djeluju i protiv celulita i masnih naslaga.

Autor: A.B., Foto: Alex Studio/Shutterstock