Zdrava i lijepa koža

Čišćenje lica

Svi želimo imati lijep i zdrav ten, no danas kada je stres na velikoj razini i kada se ne hranimo kako treba, teško je to i postići. Svaki dan ujutro i navečer moramo imati ritual čišćenja i njege lica, a barem jednom tjedno moramo odvojiti vrijeme kako bi mu podarili i dodatnu njegu kao što su razne maske i pilinzi. pročitajte pet jednostavnih koraka kako bi došli do lijepog tena.

Čišćenje lica

Svaki dan ujutro i navečer potrebno je temeljito očistiti lice pjenama, gelovima ili sapunima za lice. Navečer je to posebno bitno jer ako nosite šminku potrebno ju je temeljito očistiti s lica kako bi koža mogla disati. Također bitno je dobro očistiti lice kako se pore ne bi začepile i kako ne bi nastale upale kao što su akne. Također ako imate mitesere, čišćenje će vam pomoći da ublažite njihovo pojavljivanje i njihov broj.

Piling

Jednom tjedno napravite piling lica kako bi uklonili mrtve stanice i odčepili pore. Ovaj tretman potiče cirkulaciju u licu, regulira lučenje masnoće, te hrani i hidratizira kožu. Također pomaže svim ostalim proizvodima da se lakše apsorbiraju u kožu.

Maska

Jednom tjedno stavite na licu hranjivu masku za kožu. Obratite pažnju na tip kože kakvu imate te prema njezinim zahtjevima izaberite masku. Ako imate suhu kožu birajte hranjive maske, a ako imate masnu kožu birajte one koje će regulirati masnoću na licu, recimo maske na bazi gline.

Tonik

Nakon što ste isprali masku na lice nanesite tonik. Tonik će umiri kožu i vratiti joj vlagu i elastičnost. Također će očistiti i pore u kojima ima još nečistoća i dubinski ih nahraniti. On je osnova za daljnje korake u njezi kože i dobro je da u sebi ne sadrži alkohol koji isušuje kožu.

Krema za lice

Nanošenje kreme je zadnji korak u ovom ritualu. Odaberite onu koja je namjenjena za vaš tip kože i laganim kružnim pokretima ju nanesite na lice. Ona hrani i vraća vlažnost koži te ju hrani hranjivim sastojcima koji ju štite od štetnih utjecaja.

Ovih nekoliko koraka se moramo pridržavati svaki dan kako bi imali čistu i zdravu kožu. Masku i piling ne smijemo stavljati češće od jedan do dva puta tjedno da nebi napravili kontraefekt i previše iziritirali kožu. Ako koristimo maske i pilinge koji isušuju kožu, tada ih ne bi smjeli stavljati više od jedan puta tjedno kako koža nebi lučila još više masnoće.

Autor: M.D., Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock