Zašto trebate imati ili pisati svoj blog

Blog, Foto: ARENA Creative/Shutterstock

Ako volite pisati i želite svoje misli, iskustva i znanja podijeliti s drugima te se povezati s onima koji su slični vama, onda biste trebali pokrenuti vlastiti blog. Pisanje bloga može vam donijeti brojna pozitivna iskustva, a može biti od koristi i u pronalaženju novog posla.

Postoje velike šanse da će današnji poslodavci prije nego što vas pozovu na razgovor za posao otići na Google i upisati vaše ime i prezime, a vi možete utjecati na ono što će pronaći o vama. Pitate se kako? Komunicirajte, izrazite svoje mišljenje i kreirajte kvalitetan sadržaj, a jedan od načina da to učinite upravo je pisanje bloga.

Ako vas potencijalni poslodavci potraže na internetu i pronađu blog koji pišete već duže vrijeme mogu zaključiti kako ste odgovorni, disciplinirani, spremni na učenje, znate se argumentirano izraziti i još mnogo toga, ovisno o tome kako i o čemu pišete.

U nastavku vam donosimo još nekoliko razloga zašto biste trebali početi pisati blog.

Naučit ćete nešto novo i informirati ostale

Neke od stvari koje ćete naučiti bit će vezane uz samo stvaranje sadržaja. Što više budete pisali, postajat ćete sve bolji u tome. Osim toga, naučit ćete i kako urediti fotografije ili video, kako učiniti blog funkcionalnijim, zanimljivijim i slično. Nitko od nas ne zna apsolutno sve o svim temama pa ćete nekad morati bolje istražiti ono o čemu pišete i tako ćete unaprijediti svoje znanje.

Možda već postoji tisuće blogova o kuhanju, majčinstvu, putovanjima itd., ali vi svejedno možete napisati zanimljive tekstove o tim temama jer pišete iz svog ugla i sigurno postoji nešto čime možete obogatiti potencijalne čitatelje.

Stvorit ćete vlastitu zajednicu

Ako pišete zabavan i relevantan blog, s vremenom ćete okupiti istomišljenike koji će uz nove prijedlog i ideje sa sobom donijeti i pohvale i podršku. Zahvaljujući blogu možete sklopiti i lijepa virtualna i realna prijateljstva.

Imate priliku izraziti svoju kreativnu stranu

Praksom se dolazi do savršenstva, a čestim pisanjem ćete se toliko izvježbati da ćete s vremenom postati jako dobri. Isto vrijedi i za stvaranje fotografija koje će pratiti sadržaj na blogu.

Postat ćete odgovorniji

Ako na blog budete gledali kao na posao, čak i ako vam on u početku neće donositi profit, počet ćete se odgovornije ponašati i naučit ćete bolje upravljati vremenom jer kako bi blog bio uspješan, trebate imati zadan plan objavljivanja i tim ćete danima sjediti za računalom, pisati, uređivati ili smišljati nove teme.

Pisanje bloga definitivno ima brojne pozitivne utjecaje i treba naglasiti kako nije sve u novcima i internetskoj slavi. Ne morate imati stotine tisuća pratitelja, dovoljno je da oko sebe okupite mali, ali vjeran krug ljudi, te da uživate u pisanju svog bloga.

Autor: A.V., Foto: ARENA Creative/Shutterstock