Zašto treba prestati dirati lice

zašto prestati dirati lice

Koliko ste se puta uhvatili kako dirate lice, bilo da ste pokušali ukloniti prišt ili ste razmišljajući o nečemu nesvjesno prolazili preko obraza, čela i usana ne misleći kako pritom nanosite mikroorganizme. Postoji puno razloga zašto treba prestati dirati lice.

U pitanju je ružna i nepotrebna navika od koje ne može nastati ništa dobro, a pogotovo ako imate osjetljivu kožu lica koja reagira na najmanju promjenu. Prinošenje ne tako čistih ruku obrazu znači da samo povećavate šansu da se pojave akne, ali i vrećice ispod očiju.

Jedan od razloga zbog čega treba prestati s ovom navikom su vrećice ispod očiju. Ako ste jedna od onih osoba koja često dira područje oko očiju mogli bi trajno imati problema s podočnjacima koje pomalo umanjuju ljepotu vaših očiju.

Prinošenje ruku tom mjestu dovodi do pucanja kapilara i na kraju smanjenja elastičnosti kože, a kao rezultat toga se javljaju tamni kolutovi. Kako bi izbjegli podočnjake koliko je to god moguće pokušajte se zabaviti nečim drugim i ostaviti svoje lijepe oči na miru.

Našminkali ste se i želite da vam šminka što dulje ostane? Onda ju sigurno nećete kvariti tako što ćete dirati svojim rukama područje oko očiju kao i obraze. Ne dozvolite da vrijeme koje ste proveli uređujući se za izlazak bude uzalud potrošeno.

Diranjem novca, kvake, tipkovnice i drugih predmeta povećavate mogućnost da brojne viruse prenesete na svoje lice i tako uzrokujete iritacije kojih se neće biti lako riješiti. Koliko god prali ruke jasno je kako to nećete činiti svakih nekoliko minuta.

Što učiniti da prestanete s ovom navikom? Jedno od rješenja je da uz sebe uvijek nosite antibakterijsku tekućinu s kojom ćete dezinficirati ruke ili pokušajte pronaći zanimaciju koja će vas odvratiti od vašeg lica.

Kako bi sačuvali zdravlje kože na licu potrebno je prvo voditi računa o higijeni, a osim ruku trebali bi paziti da ručnik kojim brišete lice bude čist i da ga redovito mijenjate, kao i jastučnicu na kojoj spavate.

Vodite računa da redovito čistite tipkovnice, miševe pa i mobitel na kojima se nalazi najveći broj mikroorganizama koji kasnije mogu uzrokovati ozbiljne probleme jer onda više nećete morati razmišljati samo o zdravlju kože nego cijelog organizma.

Autor: S.Š., Foto: Nina Buday/Shutterstock