Zašto su kreme u boji bolje od pudera

prirodni izgled

Volite li se šminkati? Ako ste u skupini onih koji poznaju skoro sve o načinu šminkanja i svim make up proizvodima, onda ste se zasigurno upoznali s kremama u boji kao još jednim načinom kako sakriti akne i ostale nedostatke. Dobro je znati da osim pudera postoje i druge metode.

Problem kod svakog šminkanja je što može naškoditi zdravlju kože ako se ne primjenjuje pravilno i ako se koriste nekvalitetni proizvodi. Zdravlje i ljepota kože mora biti na prvom mjestu, a to možete postići uz pomoć preparata koji u sebi imaju jedno i drugo. Takve su i kreme u boji.

Boje u kremi imaju mnogo prednosti, a ako želite imati zdravu i lijepu kožu dok na sebi nemate nimalo šminke, onda je vrijeme za promjene navika kod šminkanja. Kreme u boji sadrže hidratantne tvari te sastojke koji pridonose poboljšanju elastičnosti kože. Kreme u boji imaju alantoin i hijaluronsku kiselinu zbog čega dosta nalikuje hidratantnim kremama.

One poput pudera skrivaju akne i sve druge nepravilnosti, ali za razliku od pudera pomažu kod njege kože i omogućuju joj da diše. Kreme u boji imaju možda jednu manu, a to je da ne mogu nikada u potpunosti pokriti pojedine nepravilnosti kao što to radi puder.

Rješenje dolazi u obliku korektora koji treba nanijeti vrhovima prstiju kako se ne bi vidjeli prijelazi i kako bi cijeli izgled bio što prirodniji. Odlučite li se za ovu kremu ne zaboravite svoje lice prije toga pripremiti za novi sloj šminke.

Lice očistite i uklonite bilo kakve tragove prljavštine. Kada ste očistili lice vrijeme je da nanesete kremu koja će poput hidratantne kreme nahraniti vašu kožu i sakriti sve sitne nepravilnosti. Nanosite ju vrhovima prstiju tako što ćete prvo staviti malo na čelo, nos, obraze i bradu, nakon čega ćete ju razmazat laganim pokretima preko cijelog lica.

Autor: S.Š., Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock