Zašto nemam lijepe nokte

lijepi nokti

Cijelo vrijeme pazite da imate lijepe i njegovane nokte koje ponekad volite ukrasiti s lakom za nokte? Onda sigurno znate da je za njegu ruku i noktiju važno izdvojiti jedan dio vremena kako bi bili zadovoljni njihovim izgledom. Zašto neke osobe nemaju lijepe nokte?

Jeste li znali da vaše ruke govore puno o vama? Sada kada znate ovu informaciju onda vam sigurno nije svejedno hoćete li izaći van s uređenim noktima ili ne. Slijede razlozi zbog kojih vam nokti ne izgledaju onako kako bi htjeli.

Koristite li rašpicu za nokte? To je u redu jer bez nje ne možete oblikovati nokte na željeni način. Problem je u učestalom korištenju rašpice zbog čega može doći do oštećenja noktiju i njihovog listanja.

Odlučite se radije za rašpice napravljene od kartona, a ne metalne da ne bi oštetili nokat. Svoje nokte možete rašpati jednom u mjesec dana i to u jednom smjeru kako bi izbjegli listanje.

Bilo bi dobro kada bi izbjegavali agresivne acetone koji imaju neugodni miris, a osim toga štete vašim noktima. Umjesto njih upotrijebite uljni odstranjivač laka za nokte koji im neće naškoditi.

Nastojte izbjegavati grickanje noktiju. Pored toga što se radi o ružnoj navici, može doći do širenja bakterija koje ćete na taj način unijeti kroz usta. Grickanje sprječava rast noktiju. Umjesto ove ružne navike, namažite ruke hidratantnom kremom i odrežite ih uz pomoć škarica i grickalica za nokte.

Ako želite imati sjajne i duge nokte važno je da pazite na njegu kože oko noktiju. To je još jedan razlog zbog kojih niste zadovoljni izgledom svojih ruku. Kožicu na spomenutom području možete njegovati uz pomoć losiona ili ulja.

Zašto nemam lijepe nokte? Jeste li razmislili o svojoj prehrani? Važno je da konzumirate namirnice koje obiluju cinkom, proteinima i željezom. Nećete pogriješiti ako obogatite prehranu namirnicama poput mahunarki i jaja.

Izbjegnite sve loše navike zbog kojih ćete imati problema s lijepim izgledom ne samo kože na rukama nego i noktiju. Priuštite si samo najbolje i budite zadovoljni svojim izgledom.

Autor: S.Š., Foto: Julia Ivantsova/Shutterstock