Zašto ne možete smršavjeti

zdrav doručak

Već se duže vrijeme borite s kilogramima, a rezultati nikako da dođu? Zbog čega se to događa? Očito je da nešto krivo radite, a što prije dođete do saznanja prije će doći i pozitivni rezultati. Slijede razlozi zbog kojih još niste došli do željene težine.

Nakon što ste promijenili prehrambene navike i počeli vježbati vrijeme je da se to i vidi na vašem tijelu. Ali nakon uzaludnih pokušaja i kada ste dobro napravili, opet ništa. Zašto ne možete smršavjeti?

Jeste li ikad jeli ispred televizora? Teško je odoljeti zanimljivim emisijama i zato nemate vremena sjesti normalno za stol. Bilo bi dobro kada bi izbjegavali takve aktivnosti jer jer važno da uvijek pronađete vrijeme kako bi mogli jesti u miru.

Sljedeća greška koju mnogi rade, a da toga nisu ni svjesni je samo jedan kriva odluka. Odlučili ste da prijeđete na posebni plan prehrane i važno je da se pridržavate pravila, ali u samo jednom trenutku cijela dijeta je došla u pitanje jer niste znali hoćete li moći izdržati.

Primijetili ste sočan komad torte koji ne biste smjeli pojesti jer sav trud postaje upitan. Nije dobro tako razmišljati i stavljati nerealna očekivanja ispred sebe jer je velika mogućnost da nećete uspjeti do kraja. Važno je da posložite plan tako da 90% vremena jedete zdravu hranu, a 10% ono što možda nije dobro.

Tako ćete podmiriti neke svoje male želje i vaša će dijeta ići dalje bez opasnosti da pokleknete. Samo taj manji dio nezdrave hrane koji poželite pojesti bit će dovoljan da se zapitate vrijedi li uopće posezati za jednim nezdravim obrokom.

Mnogi preskaču doručak jer smatraju kako će na taj način unijeti manje hrane u sebe i brže dovesti do gubitka kilograma. To je pogrešno jer ako doručkujete tako ćete ubrzati metabolizam i spriječiti kasnije prejedanje. Pecivo ili žitarice bit će dovoljni za pravi početak dana.

Sve nezdrave sastojke poput šećera, maslaca, margarina, soli i brašna držite dalje od sebe kako bi ih što manje konzumirali. Važno je da na samom početku vjerujete kako ćete uspjeti i tako će rezultati doći i prije nego što ste se nadali.

Autor: S.Š., Foto: joingate/Shutterstock