Zašto ne možete smršaviti

mjerenje težine

Mršavljenje je težak proces koji zahtijeva puno truda, vremena i ulaganja u životne promjene. Nije dovoljno samo odlučiti da ćete krenuti na dijetu i tako očekivati gubitak kilograma nakon samo nekoliko dana. Potrebno je puno više, a između ostalog i promjena u načinu razmišljanja.

Pogrešan pristup mršavljenju jedan je od glavnih razloga zašto osobe ne mogu smršaviti. Ne možete očekivati da ćete nakon samo tjedan ili dva odlaženja u teretanu, ubrzo ispred sebe u ogledalu imati odraz osobe s puno manjim obujnom na svim kritičnim područjima.

Pogrešan pristup otežava ostvarenje cilja, a na temelju provedenih istraživanja pokazalo se da sve one osobe koje su pronašle vježbe koje ih čine sretnima, puno brže došle do željenog cilja i promjene konfekcijskog broja.

Mnogi ne mogu smršaviti jer odbijaju promijeniti svoje prehrambene navike. Zdrava i uravnotežena prehrana mora uključivati raznovrsne namirnice koje obiluju važnim sastojcima kao što su proteini, minerali, vitamini i vlakna. Prilikom svake promjene u prehrani važno je imati nekoliko manjih, ali zdravih obroka.

Odluka o vježbanju je vrijedna svake pohvale, ali nije dovoljno skakutati na aerobicu i onda kada dođete kući nastaviti jesti kao prije. Na ovaj ćete način samo poništiti sve ono što ste uspjeli napraviti na treningu. Upitate li bilo kojeg trenera svi će vam jednako odgovoriti. Nakon vježbanja je važno jesti namirnice koje obiluju proteinima.

Osobe s viškom kilograma ispred sebe stavljaju nemoguće uvjete zbog čega se osećaju loše i frustrirano. Nije dovoljno što su okružene stereotipovima o osobama sa savršenim tjelesnom težinom.

Jedan od razloga zašto ne možete smršaviti je zato što preskačete doručak, a to nije dobro jer vaše tijelo tako pokušava zadržati masne naslage koje su se nataložile.

Nikada ne pronalazite dovoljno vremena kako bi pojeli u miru nego uvijek jedete s nogu. To je samo još jedna situacija koja će vam otežati proces gubitka kilograma. Pogledajte kakav život vodite i što bi sve trebali promijeniti kako bi se bolje osjećali.

Autor: S.Š., Foto: Tony Northrup/Shutterstock