Zašto je dobra pšenična trava

pšenična trava

Pšenična trava jedno je od najboljih detoksikacijskih sredstava. Ona će pomladiti i očistiti tijelo od toksina. Još se naziva i mladom pšenicom. Poznata je kao lijek još iz vremena faraona. Ima istu hranjivu vrijednost kao i 150 grama celera, mrkva ili zelene salate.

U današnje moderno doba kada smo ozbiljno zagađeni štetnim utjecajima iz okoline, kao što su zračenja ili zagađeni okoliš te loša prehrana, njezina pomoć u čišćenju tijela nam je potrebnija nego ikad.

Osjećate se umorno, tijelo vam je teško, a koncentracija vam je loša? Patite od čestih glavobolja, a imate problema s kožom i lošom probavom? Sve su to značajke da vam je potrebno čišćenje tijela. Posegnite za pšeničnom travom i nakon detoksikacijske kure vratite energiju.

Ova vrijedna trava u sebi sadrži bogatstvo antioksidansa, enzima i važnih esencijalnih masnih kiselina. Čak 70 % ove pšenice otpada na klorofil koji je jedan od najbitnijih elemenata za ljudsko zdravlje. Poznat je po izbacivanju svih otrova iz tijela dok u isto vrijeme opskrbljuje krvotok s većom koncentracijom kisika. Ne manje bitni, zastupljeni su vitamini skupine B, zatim A, E, C, K i F te od minerala magnezij, kalcij, kalij i željezo. Poznata je kao čistač krvi i jetre te otkiseljuje organizam i vraća ga u ravnotežu. Upravo radi toga, istraživanja nam ukazuju da je pšenična trava korisno sredstvo u borbi protiv raka. Koristi se kod svih bolesti želuca i probave. Općenito jača imunitet i dovodi tijelo u bolje stanje. Pomaže kod problema s nesanicom te ima velika antiupalna svojstva.

Služi i kod ljepote. Dobro je prirodno sredstvo koje pomaže kod mršavljenja, djeluje tako da pomlađuje tijelo, a i korisna je kao sredstvo koje proljepšava nokte, kožu i kosu.

Za vrijeme trajanja kure, izbacite iz prehrane sve štetne tvari kao što su šećeri, masna te prerađena i teška hrana. Pšenična trava obično se uzima u obliku soka, a potrebno ga je popiti odmah nakon pripreme. Možete ga nabaviti u trgovinama zdrave hrane u obliku praha kojeg umiješajte u vodu. Sok nije ukusan pa ga možete pomiješati s drugim svježim sokovima.

Preporučuje se popiti svaki dan do 30 ml. soka pola sata prije obroka. Važno je spomenuti da bi se u početku mogli lošije osjećati, no ne brinite. To je normalno stanje kada je u pitanju čišćenje tijela. Za par dana simptomi će nestati. Uzimajte dovoljno tekućine.

Autor: M.L., Foto: Mattbucak/Wikimedia