Zašto je dobra kava

zašto je dobra kava

Kava je jedan od najčešćih napitaka koji se konzumira u svako doba dana. Rijetko koja osoba kavu ne voli, a kada ju jednom počne piti, teško se od nje odvikava. No, osim za piće, kava može poslužiti i za razne druge svrhe, od kojih vam neke od njih donosimo u nastavku. Otkrijte zašto je dobra kava, a kako je pravilno skuhati provjerite u nastavku.

Ukoliko su vam se na dnu lonca za kuhanje stvorile masne naslage, jednostavno i lako ih možete ukloniti uz pomoć kave. Sve što trebate napraviti je da na masno dno posude stavite kavu, koju nakon toga trebate kružnim pokretima utrljati u dno.Nakon samo par trenutaka, masne naslage će nestati.

Ogrebotine na drvenom namještaju možete isto tako jednostavno ispolirati uz pomoć kave. Sve što trebate napraviti je pomiješati malo vode i par žlica mljevene kave tako da nastane gusta smjesa.

S dobivenom smjesom od kave i vode namažite pukotine na drvenom namještaju, pa nožem utrljajte smjesu u pukotine. Višak smjese pobrišite krpom, pa namještaj za kraj prebrišite slojem voska za namještaj.

Kava je idealan hranjiv gnoj za neke od biljaka, kao što su hortenzije i ruže. Jednostavno pognojite ove dvije vrste biljaka s kavom i vaše biljke će rasti zdrave i bujne.

Ljubimce koji vole obavljati nuždu u vrtu, otjerajte iz vrta, tako da na mjesta na kojima obavljaju nuždu pospete malo mljevene kave koju prethodno pomiješate s malo mljevene kore od naranče. Ova mješavina će ih sigurno otjerati s tla koje nije namijenjeno za wc.

Kofein poboljšava cirkulaciju i to je poznato, pa se koristi u raznim kozmetičkim tretmanima. Topli talog kave pomiješajte s malo ulja od kokosa i dobivenom smjesom namažite kožu, tako da ju trljate kružnim pokretima. Nakon ovog tretmana kožu isperite mlakom vodom.

Nakon kuhanja na rukama često ostaje neugodan miris luka koji se teško uklanja. Kako bi ga uspješno uklonili sa svojih ruku, poslužite se kavom tako da ruke prethodno natopite u toploj vodi, pa u njih utrljajte zrnca kave. Kava će neutralizirati sve neugodne mirise.

Otkrijtena vrijeme sve prednosti kave i iskoristite njene prednosti kako bi si olakšali broje kućanske poslove i kako bi što prije obavili sve potrebno.

Autor: A.Z., Foto: wen hsiao/free images