Zašto je dobra kamilica

čaj od kamilice

Volite li piti čaj od kamilice? Radi se o ukusnom napitku koje je odličan prije spavanja jer pomaže umiriti živce te potaknuti svaku osobu na san. Kamilica ima mnogo prednosti zbog koje bi ju trebalo konzumirati, a tu su i kemijski spojevi koji pomažu smiriti želudac.

Zaboravite na tablete koje su sebi imaju mnogo sastojaka koji mogu napraviti više štete nego koristi. Okrenite se prirodnim metodama uz koje će se popraviti kvaliteta života, a i uz koje ćete svi bolje osjećati.

U kamilici se nalazi apigenin, poznata kemijska tvar koja pomaže smiriti središnji živčani sustav. Ako osjećate umor bilo bi dobro da popijete šalicu čaja od kamilice. Za sve one koji ne vole piti čaj, tu je opuštajuća topla kupka u koju možete dodati nekoliko kapi čaja od kamilice ili par kapljica ulja od kamilice.

U nastavku pogledajte za što je sve korisna kamilica.

Kamilica je odlična jer pomaže kod konjuktivitisa, bolova u stopalima, menstrualnih problema, psorijaze, stresa, problema s desnima, gnojnih čireva, podrigivanja te kod čira na želucu.

Kamilica ne pomaže samo da se smirite, nekoliko spojeva koje sadrži kao što je bisabol, su korisni kada su u pitanju glatki mišići kojima je obložena maternica. Oni pomažu smanjiti bol u trbuhu koja se obično javlja nakon jela te ublažavaju bol tijekom menstruacije.

Dovoljne su dvije šalice čaja od kamilice dnevno kako bi se smanjio utjecaj koji aspirin i drugi slični lijekovi imaju na želudac. Ovo je korisno za osobe koje boluju od bolesti kao što je artritis, a zbog kojih često moraju uzimati analgetike.

Kamilica ima antiseptička i protuupalna svojstva. Sve ovisi o tome kako ju primjenjujete, pa ako ju nanosite izvana, u obliku obloga čaja od kamilice ili kreme, pomaže kod opekotina i porezotina.

Bilo bi dobro kada bi nabavili sušene cvjetove kamilice koje možete kupiti u dućanima u kojima se prodaje zdrava hrana. Kremu od kamilice možete pronaći u biljnim ljekarnama i dućanima zdrave hrane. Ne zaboravite da je zdravlje uvijek na prvom mjestu.

Autor: S.Š., Foto: Tatiana Belova/Shutterstock