Zašto je dobar cimet

cimet za poklon

Već ste se nekoliko puta mogli uvjeriti kako su prirodne metode najbolje kada je u pitanju postizanje lijepog izgleda. Za ljepotu više ne treba izdvajati puno novaca, sada vam je potrebna samo jedna namirnica. Pročitajte kako možete uz pomoć cimeta izgledati lijepo i imati vitku liniju.

Mnogo je onih koji ne mogu zamisliti neke od svojih rituala bez dodatka cimeta. On je postao nezamjenjiv kada su u pitanju kuhano vino i razni čajevi te specijaliteti. Sada je postao i dijelom raznih tretmana koje možete napraviti u svom domu bez puno muke.

Jeste li znali da cimet potiče rast kose? Ako želite znati kako ubrzati rast kose to možete na prirodan način uz pomoć maske od kokosovog i maslinovog ulja te cimeta. Pomiješajte sve ove sastojke i dodajte malo meda. Nakon kratkog vremena isperite kosu i vrlo brzo ćete primijetiti rezultate kojima ste se nadali.

Cimet je odličan jer usporava znakove starenja, pa vam tako koža dulje vremena izgleda mlađa. Osim što odgađa pojavu prvih bora, cimet je koristan i kada je u pitanju zaštita od štetnog utjecaja koji mogu imati sunčeve zrake.

Vaše usne mogu biti meke i punije zahvaljujući čudotvornoj smjesi od cimeta i maslinovog ulja. Pomiješajte ova dva sastojka i nanesite na svoje usne. Nakon što uklonite masku vaše će usne biti punije.

Dosadašnja istraživanja su pokazala kako je cimet pravi saveznik kada želite regulirati svoju tjelesnu težinu. Dovoljan je jedan gram cimeta kako bi mogli sniziti razinu kolesterola i održavati prihvatljivu razinu šećera u krvi.

Bilo bi dobro kada bi ga svakodnevno konzumirali, a ako razmišljate o odlasku na dijetu, možete pokušati s dijetom koja se bazira na limunu i cimetu. Kile će samo nestajati, a vi ćete se vratiti na svoju nekadašnju težinu.

Cimet je najbolji način kada želite pojačati svoj imunitet. Pored toga što djeluje kao antioksidans, on ima i antibakterijsko djelovanje zbog čega dolazi do bržeg zarastanja rana. Provjerite imate li cimet, a ako ga nemate onda brzo u nabavku.

Autor: S.Š., Foto: adinsa/Sxc