Zabava u vrtu

kolači na stolu

Dolaskom toplijih dana i dužim danima svi imamo veću želju za izlaskom iz kuće. Povod za to može biti obavljanje poslova oko kuće, stana, vrta, ali to može biti i povod za tulum na otvorenom.

Bilo da se radi o proslavi rođendana, zaruka, vjenčanja  ili nekog drugog veselog događaja, vrt je idealno mjesto za to. Poslijepodne okupite ekipu i dogovorite tko će za što biti zadužen. Trebat će vam glazba, hrana, piće i vatra kao obvezna u ove hladnije dane i noći. Pripremite i dekice za svaki slučaj.

Hrana

Najbolja hrana za zabave su mini sendviči, plate s narescima, razne salate, kiflice, burgeri i razni drugi mali zalogajčići. Možete pripremiti i roštilj, peći kobasice  ili ražnjiće. Ako se ne želite time zamarati i sendviči će dobro doći. Hranu prilagodite ukusima i poslužite je na jednom mjestu. Opskrbite se i grickalicama.

Piće

Oko pića se ne trebate previše opterećivati, to neka budu sokovi, kava i alkoholna pića koja vaše društvo pije. Opskrbite se i vodom jer osim za piće trebat će vam i za oprati nešto.

Glazba

Zabava bez glazbe nikada nije potpuna. Nabavite uređaj na kojem ćete puštati omiljenu glazbu. To može biti mobitel, laptop, radio iz auta ili nešto drugo. Ako u društvu imate nekoga tko svira neki instrument iskoristite i tu prednost za dobru zabavu.

Stolovi, stolice, vatra

Ako ste izabrali prostor vani bez mjesta za sjedenje i stolova trebat ćete to osigurati. Najbolji izbor su prenosive klupe i stolovi bilo plastični ili od laganog drveta. Možete se poslužiti i s par cigli i dasaka te napraviti improvizirane klupice.

Podijelite zadatke

Za lakšu organizaciju zabave podijelite zadatke među prijateljima. Neka svatko bude zadužen za nešto.

Igre

Da bi zabava imala svoj cilj osmislite neke zabavne igre. To mogu biti natjecanja, karaoke, društvene igre, kartanje, pantomima ili nešto slično.

Vrtne zabave ne moraju biti rezervirane samo za ljeto. I u proljeće mogu biti vrlo zanimljive i zabavne, a imaju i još jedan plus, nije toliko vruće i nema komaraca. Uz malo mašte, dobru ekipu i opuštenu atmosferu zabava može trajati do dugo u noć. Izaberite vikend kada je lijepo vrijeme i opustite se.

Autor: J.S., Foto: mythja/Shutterstock