Waterfall frizura sa strane

zena-lijepe-kose

Waterfall frizure u zadnje su vrijeme vrlo popularne. Dolaze u mnogo varijacija, a najpoznatija je waterfall pletenica. Iako ovakve frizure rado nosimo, pogotovo u nekakvim posebnim prilikama, poput vjenčanja, maturalnih zabava, večernjeg izlaska i slično, najčešće ih ne možemo sami sebi napraviti. Zato vam u ovom videu donosimo jednu vrstu waterfall frizure koju možete napraviti i na vlastitoj kosi.

Zbog toga što je ovakva frizura jednostavnija, možete je nositi i u ležernijim prilikama. Idealna je za šetnje, zabave na otvorenom, druženja s prijateljima. Voljet će je i vaše najmlađe, pa je možete napraviti i svojim malim sestrama, kćerima ili nećakinjama.

Sve što vam treba za napraviti ovu frizuru su ukosnice i malo vještine. Prije nego je krenete raditi, dobro se počešljajte i napravite razdjeljak sa strane. S one strane gdje imate manje kose, uzmite jedan pramen i podijelite ga na dva jednaka dijela. Pramen bliži vašem licu prekrižite ispod drugog, napravite rupicu među njima i provucite kažiprst i palac, pa donji pramen kroz rupicu provucite prema gore. Nemojte ga jako stegnuti, neka tvori malenu viticu.

Pramen koji ste provukli, stavite u usta kako vam ne bi smetao. Drugi neka vam ostane u ruci jer s njime ćete nastaviti plesti pletenicu. On vam je sada prvi pramen, a drugi, jednake debljine, uzmite s vrha kose. Provucite ga na jednaki način kao i prethodni, pa stavite u usta i nastavite plesti. Radit ćete tako vijenac od malenih čvorića kose. Samo pazite da ih ne stegnete previše.

Pletite tako dok ne dođete do stražnjeg dijela glave, a onda kraj vijenca učvrstite ukosnicom. One pramenove koje ste držali u ustima otpustite i prstima učešljate u ostatak kose. Lagano popravite pramenove unutar vijenca da izgledaju urednije.

Isti postupak možete ponoviti i s druge strane glave. Ali i ne morate. Kosu možete ostaviti spuštenu ili je lagano podići u rep. Možete podići i rep samo od kose s gornjeg dijela glave. Vijenac možete dodatno učvrstiti lakom za kosu.

Ova jednostavna frizura podići će vaš uobičajeni stil, dodati mu zanimljivu notu i svježinu zbog koje ćete izgledati mladenački. Ako volite takav izgled, pogledajte još naših mladenačkih frizura koje će na vrlo jednostavan način pomladiti vaš izgled.

Autor: V.B., Foto: Alena Ozerova/Shutterstock