Vrijeme za novu vezu nakon prekida

prvi spoj

Izašli ste iz veze, preživjeli taj ružni period prekida i sada vas zanima kada je vrijeme i postoji li uopće pravo vrijeme za nešto novo. Treba li proći određeni vremenski period, ovisi li o trajanju veze iz koje ste izašli? Ili se treba prepustiti, isključiti analiziranje i nova veza će se dogoditi? Koliko ljudi, toliko ćudi! I zaista jest tako.

Nakon prekida, neki ljudi mjesecima ne žele niti čuti za novu vezu, dok su drugi već u ozbiljnoj vezi, a da praktički iz prve nisu ni izašli. I ništa nije bolje i gore, pravilnije ili nepravilnije. S emocijama se ne može kalkulirati i stavljati ti ih u domenu razuma.

Ipak, vjerojatno ako ste izašli iz kratke veze, u kojoj nije ni bilo nečeg vrijednog, lakše ćete se odlučiti za novu. Ili ako se radilo o dužoj vezi koja je već više puta pucala i više nije funkcionirala te se pretvorila u trakavicu kojoj je kad-tad trebalo stati na kraj. S obzirom da ste se s krajem te veze vjerojatno i prije formalnog kraja pomirili, nije ni čudno što ste prije bili spremni za neki novi odnos.

S druge strane, ako ste bili u dugoj vezi koja je naglo završila, a bila je puna jakih i intenzivnih emocija, vjerojatno vam sama pomisao na nekog novog izaziva određenu mučninu. I to je normalno, i neće trajati vječno koliko god vi mislili da je tako. Najbitnije je na ništa se prisiljavati jer na takav način ništa dobro ne možemo postići.

Uzmite vremena, posvetite se sebi, a ako se u tom vremenu dogodi nova ljubav, ne trebate brinuti što će tko reći i je li rano ili nije. Ako izaziva lijepe pozitivne osjećaje u nama, ako nam čini dobro, nemamo se zašto opirati i razmišljati o drugima. Ovo je situacija kada smijemo i na kraju krajeva, trebamo biti sebični. Samo mi znamo što proživljavamo i imamo pravo izabrati nešto što nas čini sretnima.

Možda se ljubav dogodi sutradan, a možda ćemo se morati strpjeti još neko vrijeme. Bitno je opustiti se i zapamtiti da u ljubavi nema pravila!

Autor: Tajana, Foto: Jiri Miklo/Shutterstock