Voda našu kožu čini vitalnijom

Kapljica vode, Foto: laszlo-photo/Flickr

Voda je dio našeg svakodnevnog života, našeg tijela, naše okoline. Ona je neophodna za živa bića na Zemlji, ona obnavlja, štiti, hidratizira, čisti… Ljudsko tijelo sadrži 55-78% vode, ovisno o veličini tijela. Kako bi čovjek normalno funkcionirao potrebno je konzumirati dovoljne količine vode dnevno, ovisno o aktivnostima kojima se bavite.

Većina vode se konzumira kroz hranu ili pića bez da pijete čistu vodu. Ali savjetuje se konzumiranje oko 2 litre vode dnevno kako biste osigurali pravilnu hidrataciju tijela. Trudnicama i dojiljama se preporuča povećan unos vode. Voda pomaže u izbacivanju toksina, kod cirkulacije i kod probave, pomaže u dinamici obnove stanica.

Također, voda našu kožu čini vitalnijom, zdravijom, mlađom, održava nas lijepima iznutra kao i izvana. Pa sukladno tome, nedostatak vode dovodi do dehidracije, smanjene elastičnosti kože, sporijeg obnavljanja stanica, što sve na našu kožu djeluje umarajuće i nepovoljno.

Nije svaka voda ista. Morska voda je odlična za razgradnju celulita i masnoća, pojačava cirkulaciju i stanično disanje. Termalna voda djeluje regeneracijski, smirujuće i protuupalno. Spriječava nastanak akni i bora. Obična voda širi pore, a tuširanje toplo-hladno potiče cirkulaciju.

Posebno je bitno naglasiti da u ljetnim danima pazite na dovoljan unos tekućine, po mogućnosti obične vode umjesto zaslađenih pića kako biste svojoj koži omogućili pravilnu hidrataciju, te joj vratili vodu koja se troši znojenjem i povećanom aktivnošću.

Foto: laszlo-photo/Flickr