Vježbe za ubrzanje metabolizma

vježbe za ubrzanje metabolizma

Kako bi što prije skinuli kilograme potrebno je pronaći vježbe za ubrzanje metabolizma s kojima ćete prije doći do željenih rezultata. Postoji nekoliko različitih metoda koje će vam u tome pomoći, a osim vježbi tu su i razne namirnice koje će olakšati cijeli proces mršavljenja.

Osim vježbi koje su nezaobilazne kada želite smršaviti i učvrstiti tijelo, postoje razne namirnice koje će pomoći ubrzati metabolizam. Na popisu se nalazi zeleni čaj, snažan antioksidans s kojim se rješavate štetnih tvari te velike količine tekućine, između 6 i 8 čaša vode dnevno.

Stručnjaci su mišljenja da je najbolji način za ubrzanje metabolizma kombinacija nekoliko vježbi koje možete odraditi kod kuće ili na grupnom treningu u sklopu aerobica.

Vježbe koje će pomoći kod ubrzanja metabolizma uključuju različite treninge za svaki dio dijela, pa tako i za trbuh i stražnjicu. Pored toga što ćete imati ravan trbuh i čvrstu stražnjicu ujedno ćete ubrzati cijeli proces mršavljenja.

Ako ste odlučili raditi vježbe kod kuće jer ste tamo opušteniji, bilo bi dobro kada bi ih izvodili dva dana u tjednu. Organizirajte se tako da u ta dva dana uspijete odraditi nekoliko serija i napraviti vježbe kako treba. Prije nego krenete vježbati dobro se istegnite jer tako nećete riskirati ozljedu.

Pronađite podlogu na kojoj ćete vježbati i krenite. Legnite se na leđa, ruke neka budu uz tijelo, a koljena skvrčena. Krenite podizati i spuštati stražnjicu, ali pazite da ste je prije toga stisnuli. Ponovite vježbu 10 puta i nakon toga se odmorite, pa opet nastavite. Prvi dan ne treba pretjerivati kako ne bi riskirali ozljedu. Važno je da steknete kondiciju.

Ako želite ubrzati metabolizam s vježbama to možete učiniti radeći čučnjeve s utezima. Zauzmite položaj čučnja tako da su vam noge lagano savijene i leđa ravna. U svakoj ruci neka se nalazi po jedan uteg koji ćete podizati kako se budete spuštali.

Prvu seriju čučnjeva možete odraditi tako što ćete ruke podizati i spuštati prema naprijed, a drugu sa strane. Važno je da su vam leđa ravna i da dok podižete i spuštate ruke isto to činite s nogama. Organizirajte svoje vrijeme i pronađite trenutke samo za sebe kada ćete se moći posvetiti ostvarenju cilja.

Autor: S.Š., Foto: g-stockstudio/Shutterstock