Vježbe za triceps

Vježbe za triceps, Foto: tankist276/Shutterstock

Triceps je mišić mnogo veći od bicepsa, ali čim je veći, teže ga je učvrstiti. Kako bi se što jednostavnije postiglo oblikovanje tricepsa, najvažnije je redovito vježbanje. U ovom ćete članku moći pročitati i pronaći najučinkovitije vježbe za savršene tricepse.

Ove vježbe nisu nimalo komplicirane ni zahtjevne, samo se trebaju izvoditi na pravilan način. Tricepse je mnogo teže postići nego bicepse, stoga je potrebno vježbanje s rekvizitima. Bučice ovaj put nisu sve što vam je potrebno, već će vam zasigurno trebati i utezi.

Ukoliko tek počinjete s vježbama, nemojte pretjerivati u težini utega. Pretjerate li, moglo bi doći do ozbiljnijih ozljeda, prenaprezanja mišića ili lomova. Da biste to spriječili, postupno vježbajte sa sve većim utezima.

U nastavku pogledajte kako odraditi vježbe za tricepse.

Početni položaj prve vježbe jest ležeći. Pripazite da podloga na kojoj ležite nije neudobna ili nestabilna jer je to krajnje opasno. Noge neka vam budu ispružene do kraja, nikako ih nemojte savijati. U ruke primite utege, a ako ima nekoga pored vas da vam ih pridrži kod samog početka, to bi bilo odlično. Obrišite ruke i stavite na njih sredstvo koje će spriječiti klizanje. U protivnom bi vam utezi mogli pasti iz ruke.

Kod podizanja radite lagani udah i izdah, jednako kao i kod spuštanja. Nemojte uteg držati predugo da vam se mišići previše ne zagriju. Ukoliko se to dogodi, morat ćete prestati sa daljnjim vježbanjem i nećete postići nikakve rezultate.

Postoje određene klupe koje vam pomažu da ove vježbe radite na što jednostavniji način. Dižete li teške utege, obavezno je da podloga bude ravna. Kod bučica koje su laganije, podloga može biti lagano savijena kod vaše glave. Ove vježbe nikako nisu za početnike, a radite li ih po prvi put, dobro je da uz vas bude stručna osoba.

U teretanama postoje treneri koji pozorno nadgledaju situaciju prilikom vježbanja, ali kod kuće to nije moguće. Danas postoje razni priručnici u kojima su točna pravila i upute za vježbanje tricepsa.

Autor: D.Š., Foto: tankist276/Shutterstock