Vježbe za sreću

žena među cvijećem

Dan koji je pred svakom osobom nakon što ujutro otvori svoje oči, je vrijeme u kojem osoba može izabrati kako će joj dan izgledati. Sve se svodi na misli i razmišljanja koja osoba nosi u svojoj glavi, a na koja svaka osoba može u potpunosti utjecati. Ako su vaše misli negativne, za vas je dobra vijest da se iste te misli mogu i promijeniti, jer se uvijek može promijeniti način na koji osoba razmišlja.

Kako bi svoj mozak istrenirali da razmišlja pozitivno i da vam dani izgledaju ljepše i sretnije u nastavku vam donosimo nekoliko primjera koje samo trebate prakticirati svaki dan dok vam ne pređu u naviku.

Većina osoba je prekritična prema sebi zbog čega se samo osjeća lošije. Poželjno je znati suosjećati sa sobom kako bi se bolje psihički osjećali. Razvijajte samopoštovanje, povećajte motivaciju i poboljšajte sliku o sebi. Razgovarajte sami sa sobom kao sa svojim najboljim prijateljem.

Nikako se nemojte zamišljati u bolnim situacijama jer to nikako nije produktivno. Ako se uhvatite kako razmišljate o nekoj temi dulje vremena, pokušajte prestati i ne gubiti energiju na nešto što ne rješavate nego vam kroz misli samo crpi energiju.

Ne udaljavajte se od svojih osjećaja! Prihvatite kako se osjećate u svakom trenutku te se ne sramite pričati o svojim osjećajima, nego ih jasno i glasno izrecite. Ako se udaljite od svojih emocija nećete znati prepoznati kako se osjećate u datom trenutku.

Uz samo nekoliko minuta u danu možete odrediti svoje emocionalno stanje. Prepoznavajući svoje osjećaje možete razmisliti o tome kako će ti isti osjećaji utjecati na vaše odluke i na vaš dan. Ako ste zabrinuti ili se osjećate tužno važno je to primijetiti i izgovoriti jer ako ih niste svjesni te iste emocije možete prenijeti na ostale aspekte i time si uništiti dan.

Iz sreće proizlazi zahvalnost, a zahvalnost je odgovorna za mnoge psihofizičke i fizičke koristi. Poželjno je da osoba istrenira svoj mozak da primjećuje dobre stvari. Zahvalite drugima na svemu dobrome što su za vas napravili, pa i na najmanjoj sitnici, a možete i prije spavanja na list papira zapisati na čemu ste sve taj dan zahvalni. Tako ćete trenirati svoj mozak isključivo na pozitivne misli.

Autor: A.Z., Foto: Kinga/Shutterstock