Vježbe za oblikovanje ženskog tijela

vjezbe zenstvenosti

Osim što tjelovježbom možete povećavate kondiciju, oblikujete tijelo i brinete o cjelokupnom zdravlju, tjelovježbom možete poraditi na svojoj senzualnosti i ženstvenosti. A vjerujte, i partner će biti zadovoljan vašom tjelovježbom.

Spolni život puno bolje možete poboljšati redovitom tjelovježbom nego nekim tabletama i drugim sredstvima. Žena koja je zadovoljna svojim tijelom i izgledom, ako je u dobroj formi jasno će se vidjeti njezina razina samopouzdanja i samim time seksualni užitak će biti veći.

Različitim vježbama snage povećavate seksualnu želju, a biti će nam lakše i ugodnije u različitim položajima ako su nam mišići jaki. Isto tako, različite vježbe za fleksibilnost će pomoći da u krevetu isprobate različite stvari bez straha da ćete se ozlijediti.

U nastavku će slijediti vježbe koje jačaju one mišiće koji su za vrijeme spolnog odnosa najviše opterećeni. Kao dodatni sportovi za razvoj senzualnosti preporučuje se trbušni ples, S-faktor, ples i plivanje.

U zagrijavanju će prva vježba biti uzručenje i zaručenje. U uzručenju su ruke ispružene i spuštamo ih i dižemo gore od deset do dvanaest puta.

Nakon toga sklopite ruke iznad glave i radite otklon trupa u jednu i drugu stranu. Tempo izvedbe neka bude i radite deset do dvanaest ponavljanja u svaku stranu.

U pretklonu radite rotaciju u jednu i drugu stranu i napravite od deset do dvanaest puta u svaku stranu.

U sljedećoj vježbi se rolamo prema naprijed odnosno spuštamo se polako prema naprijed i vraćamo natrag. Trebamo tako napraviti od osam do deset puta.

Nakon toga stanite u raskoračni stav i ispružite ruke. Radite zamahe desne ruke prema lijevoj nozi. Isto treba napraviti na drugu stranu i ponoviti od 12 do 15 puta.

U sljedećoj vježbi lezite na leđa, savijte noge i oslonite se na pete. Ovdje podižemo kukove gore i tako petnaest puta. Kada dođete do zadnjeg ponavljanja držite položaj petnaest do trideset sekundi. Ponovite ovu vježbu tri puta.

Svoje tijelo možete oblikovati i uz pomoć rekvizita kojeg svi imaju kod kuće, a to je stolica ili tabure. Kako ćete izvoditi vježbe uz pomoć stolice pogledajte u videu.

Autor: S.G., Foto: Pavel L Photo and Video/Shutterstock