Vježbe za dugotrajan gubitak kilograma

rad s utezima

Teško je nakon dužeg vremena kada niste vježbali ponovno se natjerati na treninge, zahvaljujući kojima ćete izgubiti suvišne kilograme i imati vitko tijelo. Najvažnija je volja i čvrst karakter koji će vam pomoći na samom početku procesa. Svi koji se odluče na vježbanje razmišljaju o vježbama uz koje će dugotrajno izgubiti kilograme.

Jeste li čuli za afterburn efekt? Radi se o procesu koji vam pomaže sagorjeti kilograme i danima kasnije nakon što ste vježbali. Zvuči dobro, zar ne? Rijetko tko nije čuo za ovaj proces, a kako i ne bi kada govori o učinkovitom načinu vježbanja.

Postoji nekoliko vježbi koje podrazumijevaju afterburn efekt, a tu je i biciklizam. Kada je vani lijepo vrijeme ne postoji bolji način da iskoristite slobodne trenutke nego da ih provedete u vožnji biciklom. Za vrijeme niskih temperatura postoji kućni bickli uz koji možete postići isti efekt.

Pokazalo se da vožnja biciklom daje zavidne rezultate. Sjednite na biciklo i odvozite dva seta, jedan ujuto, a jedan navečer u trajanju po 45 minuta. Tako ćete poduplati potrošnju kalorija.

Trčanje je još jedna aktivnost s kojom postižete afterburn efekt. Postoji nekoliko načina kako možete odraditi ovu aktivnost, a bilo bi najbolje kada bi se tijekom trčanja izmjenjivalo brzo i lagano trčanje.

Ako vam se ne ide na aerobic ili u teretanu na traku, pokušajte kod kuće prvo lagano trčati, zatim ubrzati i ponovno usporiti. Trčite lagano 15 minuta i nakon toga promijenite tempo. Tako ćete udvostručiti potrošnju kalorija.

Volite vježbati s utezima? Pokušajte svaki put prije vježbe s utezima otrčati barem 10 minuta. Osim što ćete se uspjeti zagrijati, ova kombinacija vježbi će doprinijeti većoj i dugotrajnijoj potrošnji kalorija.

Vježbu s utezima možete odraditi i bez trčanja. Utezi su odlični za definiciju mišića, ali i za potrošnju kalorija. Preporučaju se setovi bez pauza, jer samo tako vam je zagarantirana potrošnja još 400 kalorija. Odaberite vježbu koja vam najviše odgovara.

Autor: S.Š., Foto: Aleksandar Todorovic/Shutterstock