Vježbe prema obliku tijela

u teretani

Odlučili ste vježbati jer znate koliko je to korisno za vaše zdravlje i bolju građu tijela? Jeste li znali kako vježbe možete odrediti prema obliku tijela? Odlučite se za vježbe prema svojoj građi tijela i izgledajte jednostavno savršeno.

Kakav oblik tijela imate? Jeste li građeni u obliku kruške, pješčanog sata ili jabuke. O tome će ovisiti za koje ćete se aktivnosti odlučiti. Ako imate tijelo koje oblikom podsjeća na jabuku, onda su za vas vježbe koje su usmjerene na aerobni trening.

To su setovi vježbi koje se izvode na aerobicu na kojem postoji nekoliko različitih programa, od kojih je svaki usmjeren na određenu skupinu mišića. Aerobne vježbe su odlične zato jer se uz pomoć njih najbrže gube kilogrami i otapa višak masnoća.

Neka vaše aktivnosti budu hodanje, brzo trčanje i podizanje utega. Ako želite malo više akcije i smatrate se temperamentnom osobom, za vas je dobar i sport gdje ćete ojačati trbušne mišiće kao što je tenis.

Sve osobe koje su građene u obliku pješčanog sata morali bi izvoditi kardio vježbe i vježbe otpora. Zahvaljujući ovim vježbama postići ćete to da ćete održati svoju težinu, a uz vježbe otpora zadržat ćete ravnotežu između gornjeg i donjeg dijela tijela.

Pokušajte odraditi nekoliko setova vježbi kao što su čučnjevi, plivanje te podizanje lakših utega. Ako ipak želite smršaviti onda nastojte voziti biciklo i plivati, dok bi trčanje morali izbjegavati sve dok ne smršavite.

Imate li tijelo u obliku kruške? Za vas su rezervirane sve vježbe koje se odnose na ravnotežu gornjeg i donjeg dijela tijela. To znači da biste se trebali osloniti na vježbe uz koje ćete smanjiti donji dio tijela, a ojačati gornji.

Za vas je vježbanje na orbitreku, dizanje utega te razne vježbe u kojima morate podizati i spuštati noge. Ako ste avanturističkog duha, pokušajte se učlaniti u sportski klub i krenuti s penjanjem po stijenama.

Odlučite se za vježbe prema svom obliku tijela i ubrzajte postupak do ostvarenja željenog cilja. Budite uporni i ne odustajte.

Autor: S.Š., Foto: Maridav/Shutterstock