Vježbe koje smanjuju apetit

vjezbanje1

Svi mi smo svjesni koliko su redovito kretanje i tjelovježba važni za naše zdravlje. Ne popravljaju samo zdravstveno stanje organizma, već nam poboljšavaju raspoloženje. Mi se osjećamo sretnijima i zadovoljnijima. Putem vježbanja naše tijelo dobiva energiju koja nas potiče da tijekom dana damo svoj maksimum. Ovo su neki savjeti koji vam itekako mogu pomoći da manje jedete i tako mršavite.

Tjelovježba poboljšava i ubrzava naš metabolizam, a zbog toga lakše sagorijevamo masti i energiju dobivene iz hrane. Vježbanje nas smiruje što označava da ćemo lakše spavati i imati mirniji san.

Jedna od najnezdravijih navika loš je san. Kad spavamo, naše tijelo lakše probavlja hranu, a umor ima suprotan učinak. Masne naslage tada se nakupljaju na kritičnim mjestima.

Osim debljanja, nedostatak sna uzročnik je dijabetesa, srčanih bolesti i loše koncentracije. Kod ljudi koji imaju probleme sa snom i spavaju manje od šest sati dnevno, vjerojatnost od srčanog i moždanog udara dvostruko je veća.

U ljetnim mjesecima sve više žena počinje posjećivati teretane kako bi skinule suvišne kilograme nakupljene preko zime. Često i skinu kilograme, no oni se svejedno vraćaju. Zašto? Vjerojatno je pravi razlog taj što i dalje jedu nezdravu i štetnu hranu.

Takav povratak kilograma na staru kilažu, lako ćete spriječiti ako smanjite nezdrave navike prejedanja i smanjite apetit. Apetit nije lako ukrotiti zbog čega se često nakon strogih dijeta, kilogrami vrate.

Najnovija istraživanja su pokazala da postoje vježbe koje će vam smanjiti apetit i spriječiti prejedanje. Ukoliko samo mirujete, vaš se želudac “dosađuje” i u vama se javlja jaki poriv za hranom.

Najboljim vježbama protiv gladi smatraju se one koje podrazumijevaju okomite pokrete. Preskakanje užeta pokazalo se kao odlično stimuliranje tijela da sagorijeva masnoće. Ljudima koji su ovu vježbu izvodili barem jednom dnevno, apetit se znatno smanjio.

Razlog tome je vibriranje crijeva, odnosno njihovo protresanje koje nastaje prilikom skakanja. Jednak učinak imali su trčanje i vožnja biciklom. Ovim vježbama na lak ćete način skinuti kilograme bez držanja strogih i napornih dijeta.

Autor: D.Š. Foto: tankist276/Shutterstock