Vjenčanje na otvorenom

vjenčanje na otvorenom

Vjenčanje je važan dan u životu svih mladenaca i zbog toga treba biti savršeno organiziran kako bi vam ostao u lijepom sjećanju. Važno je krenuti s organizacijom na vrijeme i ako ne planirate unajmiti organizatore, potrebno je sastaviti plan djelovanja.

Plan mora sadržavati sve što će vam trebati za vjenčanje, a važno je da se na vrhu popisa nađu stavke za čiju će realizaciju trebati više vremena. To se odnosi na vjenčanje u ckrvi (dogovor sa svećenikom), vjenčanje kod matičara (dogovor ako se radi o vjenčanju izvan općine), vanjsko vjenčanje (odabir savršene lokacije i najboljeg šatora).

Vjenčanje na otvorenom je poseban doživljaj kako za mladence i njihove roditelje tako i za ostale uzvanike. Neopisiv je osjećaj kada izmjenite zavjete ispred prekrasnog dvorca ili negdje na uzvisini s pogledom od kojeg zastaje dah. Takva su vjenčanja zaista čarobna i zato im se treba posebno posvetiti.

Koliko su lijepa tako mogu biti i problematična. U obzir treba uzeti nepredvidljivo vrijeme i ako se ne želite smrzavati zajedno s gostima, važno je da isplanirate datum u proljeće ili kasno ljeto. Treba izbjeći niske, ali i previsoke temperature.

Odluka da ćete se vjenčati vani odmah vas usmjerava na određeno godišnje doba i zato niste u potpunosti fleksibilni. Ograničeni ste vremenom tako da tijekom planiranja u obzir treba uzeti i ovu stavku.

Osim šatora možete se odlučiti i za unikatne sjenice koje će stajati pored šatora. One su odlične za romantično vjenčanje i mjesto gdje ćete se kasnije slikati. U ponudi se nalaze lako sklopive sjenice s kojima neće biti puno posla nakon što završi vjenčanje.

Ovakvo vjenčanje ima više sadržaja od onog koji se organizira u zatvorenom prostoru. Zbog toga je važno da uspijete sve usuglasiti, catering, cvijeće, parking… Vaš dan na kraju mora biti prekrasna romantična priča koje ćete se sjećati još dugo.

Autor: S.Š., Foto: Daniela Pelazz/Shutterstock