Vjenčanja na otvorenom

vjenčanje u vrtu
Vjenčanje u vrtu, Foto: Daniela Pelazza/Shutterstock

Proljeće je skoro pred vratima, pa je tako sve više budućih mladenki koje razmišljaju kako bi svoj dan iz snova provele na otvorenom okružene prekrasnom prirodom. Vjenčanja na otvorenom vani su hit već duže vrijeme, a i kod nas sve više agencija nudi takve usluge. Problem jedino može biti vrijeme, ali ako pozitivno razmišljate sve je moguće. Proljeće je nekako najidealnije, jer ipak je to vrijeme buđenja prirode i kada svi ostali izlazimo iz zimskog sna.

Jedan od najvažnijih dana u godini može se organizirati u vrtu gdje dvoje ljudi sklapa zavjete okruženi najdražim ljudima. Što prvo pomislite kada čujete vrt? Mir, tišina, ljepota, intima i naravno raskoš.

Sve je to moguće uz dobru organizaciju i plan. Velik broj stručnjaka koji radi na tom području već duže vrijeme uvijek govori isto. Prije upuštanja u bilo kakve poslove treba imati dobro razrađen plan.

U slučaju da niste oduševljeni angažiranjem agencija bilo zbog razloga jer nemate dovoljno novaca, ili čisto zato što smatrate da možete sve sami, nemojte zaboraviti uzeti dovoljno vremena. Plan prije svega.

Gradski vrtovi možda su najbolje rješenje za one koji vjenčanje žele vani, jer ipak su to prostori uređeni baš onako kako treba. Visoko drveće, stazice, uređeno cvijeće, grmlje, jaglaci, visibabe.

Pored veličanstvene prirode u obzir treba uzeti i samo vrijeme kao što je rečeno na samom početku. Šator je idealno rješenje ako ne želite razmišljati hoće li taj dan pasti kiša, ili će vas kojim slučajem nebo počastiti s još kojim iznenađenjem.

Postoje razne tvrtke koje nude uslugu iznajmljivanja šatora, a vaš izbor ovisi ponajprije o financijskim mogućnostima i tome kakvo ćete vjenčanje imati.

Raskošno i romantično vjenčanje s vjenčanicom kao što je krinolina traži velik šator sa svim potrebnim ukrasima.

Osim vrtova, u obzir dolaze imanja u Zagorju i diljem Hrvatske, ovisi želite li vjenčanje s malo morskog štiha, ili možda tradicionalno kontinentalno vjenčanje.

Ne zaboravite da nepredviđene situacije uglavnom dolaze onda kada se stvari rade u zadnji tren.

Sve ovisi o tome što vi zapravo želite, izbora ima jako puno, a sve je na vama da odredite kakv će biti jedan od najvažnijih dana u godini.

Autor: S.Š.  Foto: Daniela Pelazza/Shutterstock